Odštampajte ovu stranicu

RAGBI: Zvezda prva

08 april 2019
(0 glasova)

Starčevo je ponovo bilo domaćin srpskog ragbija u  nedelju, 3. marta, kada je odigran treći turnir Zimske lige za petliće i pionire.

Okupili su se momci i devojke da odmere snage i da vide ko je najbolji. U konkurenciji petlića učestvovale su četiri ekipe, a treći turnir, kao i prethodna dva, osvojila je beogradska Crvena zvezda a samim tim i osvojila titulu osvajača Zimske lige. U ukupnom plasmanu ekipa RK-a Borac osvojila je  drugo mesto.

            Konkurencija u kategoriji pionira bila je duplo veća, jer je učešće uzelo osam ekipa. Posle mečeva u grupama u utakmici za prvo mesto domaćini, ekipa RK-a Borac savladala je ekipu Crvene zvezde i osvojila treći turnir Zimske lige. Ipak, to nije bilo dovoljno za sveukupnog pobednika, jer je Zvezda osvojila prva dva turnira, ispred Borca.

            Igor Tomašić, jedan od trenera RK-a Borac izjavio je:

            - Organizovali smo još jedan turnir za petliće i pionire i videli gde nam je mesto pred početak zvanične sezone. Današnje utakmice su nam pravi pokazatelj i ponoviću nešto što sam rekao i prošle godine u ovo vreme - titula prvaka države neće se seliti iz Starčeva. Ovi dečaci i devojčice ulivaju nam poverenje i veru u budućnost.

            Inače, april će biti rezervisan za utakmice Kupa Srbije a, 11. maja, Starčevo će biti domaćin utakmice Lige Evrope između reprezentacija Srbije i Slovenije, čija predigra će biti završni turnir za petliće i pionire.

G. M.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…