Odštampajte ovu stranicu

KOŠARKA: Budi košarkaš!

16 januar 2019
(0 glasova)

KK Borac je nastavio svoje aktivnosti  na svim poljima: odigrane su ligaške utakmice pionira i mlađih pionira a mini-basket tim je učestvovao na turniru pod nazivom “Budi košarkaš“

Pioniri Borca i dalje se nalaze na vrhu tabele, tačnije na drugom mestu koje im omogućuje prolaz na završni turnir prvenstva Vojvodine. Dana 25. novembra,  Starčevci su ugostili ekipu KK-a In Monte iz Vršca. Ovo je ekipa koja je jedina nanela poraz našim momcima, tako da se nagoveštavao neizvestan duel.         

Tako je i bilo: borilo se za svaku loptu a gosti su pružili jak otpor te i poveli u prvoj četvrtini sa 17:14. Druga četvrtina  bila je takođe teška za obe ekipe ali ovog puta je prednost bila na strani našeg tima: 18-16 za Borac, pa se na poluvreme se otišlo sa rezultatom 33:32 za Vrščane. Treći period igre doneo je  otvoreniju utakmicu sa dosta koševa gde su se Vrščani bolje snašli i poveli sa 30:26. Poslednja četvrtina je bila prava rezultatska klackalica gde su se ekipe smenjivale u vođstvu. Dva minuta pre kraja utakmice, zahvaljujući dobrom izvođenju slobodnih bacanja, Starčevci uspevaju da zadrže prednost i utakmicu privedu u svoju korist sa 84:78.

            Dana 2. decembra, usledio je derbi kola u Pančevu a Borac se sastao sa  Kris-krosom. Ova utakmica je odlučivala  će biti na vrhu tabele. Do ovog susreta Borac je prvo mesto čuvao dva meseca. Ova utakmica je ličila na derbi samo u prvom  poluvremenu dok su naši igrači imali snagu pri rezultatu od 40:27. Očigledno je bilo da je našim momcima nedostajao igrač iz startne postave koji je bio bolestan. U trećoj četvrtini domaćin je rešio utakmicu a Pančevci su postigli 15 poena više. Krajnji rezultat je glasio:  81:48 za Kris-kros. Borcu je iz  prvog dela takmičenja ostalo da odigra meč sa KK-om Tamiš i KK-om Radnički iz Kovina i to posle praznika a takmičenje se nastavlja,  2. februara.

            Mlađi pioniri se nalaze na sredini tabele, tačnije na četvrtom mestu, a evo kako su oni odigrali svoje mečeve.

            Dana 24. novembra, Borac je gostovao ekipi Tamiš 3. Ovaj susret je poslužio da igrači sa klupe više provedu u igri a Starčevci su u ovom susretu dobili sve četvrtine u svoju korist i pobedili sa 30:11. Potom, 2. decembra,  u Starčevu je ugošćena ekipa KK-a Radnički iz Kovina. KK Borac je ovu utakmicu odigrao najbolje do sada u ligi. Svi segmenti igre su funkcionisali a najbolje je odigrana odbrana gde su zaustavljeni najbolji gostujući igrači. Prvu četvrtinu su dobili naši mališani sa 12:9, u drugom periodu igre pružena je znatno bolja partija i dobijena je ova četvrtina sa 14:4, a rezultat na poluvremenu glasio je 26:13. Treća četvrtina je bila izjednačena ali su je gosti dobli sa 10:9, dok je u poslednjem periodu igre rezultat je bio na našoj strani - 7:2, pa je  krajnji rezultat glasio: 42:25 za Borac. Sledeća utakmica je odigrana u Pančevu,  priotiv lidera na tabeli, ekipe KK-a Kris-kros. U ovoj utakmici domaćin je pokazao da je zasluženo prvi i pobedio sa 83:25.

            Dana 16. decembra, odigrana je poslednja utakmica u prvom delu lige, kod kuće, sa ekipom Tamiš 3, koja je van konkurencije i sa godinu dana starijom decom. Tesan rezultat i velika borba je bila do zadnjeg minuta što i pokazuje i rezultat po četvrtinama: 7:10; 10:10; 5:15; i 8:8, a na kraju gosti pobećuju sa 43-30. Potom, 23 decembra, usledio je u Pančevu mini- basket festival za najmlaće, decu 2008, 2009. i 2010. godište pod nazivom Budi košarkaš. Na turniru je učestvovalo oko trideset ekipa a Borac je nastupio u dve utakmice sa ekipom KK-a Mladost iz Zemuna i KK-a Feniks iz Bijeljine. U obe utakmice imali smo šta da pokažemo i bili ravnopravni sa protivničkim igračima. Tog dana mogla je da se vidi lepa košarka u našem gradu a na kraju su svi učesnici dobili medalje i pehar.

Zoran Kokanović

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…