Odštampajte ovu stranicu

FUDBAL: Slab start fudbalera “Borca”

10 april 2017
(0 glasova)

Na startu prolećnog dela takmičenja u PFL Pančevo, Borac je u prva dva kola doživeo dva poraza. Evo rezultata: Borac -  Vulturul (Grebenac) 0:1 i Sloga (Banatsko Novo Selo) - Borac 4:1

U prvom prolećnom kolu Borac je na svom terenu dočekao ekipu Vulturul iz Grebenca. U utakmici na kojoj nije bilo puno povoljnih prilika i bledog izdanja domaćeg Borca, gosti su čekali svoju priliku i dočekali je u završnici utakmice. Domaća ekipa je u prvom poluvremenu propustila dve prilike za pogodak preko Popovića u 24. i Stanisavljevića u 37. minutu. U drugom poluvremenu domaća ekipa je u jednom minutu propustila dve izuzetne prilike za gol preko Ćalića i Brajovića u 75. minutu. U finišu utakmice, tačnije u 89. minutu,  gosti koriste svoju jedinu priliku i dolaze do pobede od 10.

U drugom kolu Borac je gostovao u Banatskom Novom Selu ekipi Sloge. Već na samom startu utakmice, u prvom minutu, dosuđen je slobodan udarac za domaću ekipu, iskosa sa desne strane, tridesetak metara od gola Borca, koji je izveo igrač domaćih Sarić, a golman Topić slabo reagovao i rezultat je 1:0 za Slogu. Zatim sledi novi slobodni udarac gotovo sa istog mesta, a i izvođač je ponovo Sarić, i golman Borca je savladan po drugi put. U 23. minutu ekipa Borca smanjuje na 2:1 a strelac je Božić, šutem iskosa sa leve strane. Do poluvremena gostujuća ekipa propušta priliku da u 40. minutu dođe do ijednačenja, kada je šutirao Zarić a golman domaćih interveniše, nakon čega jedan igrač Sloge izbacuje loptu sa gol linije. U drugom poluvremenu Starčevci su pokušali da dođu do izjednačenja ali u toj nameri nisu uspeli. Novoseljani iz kontranapada postižu golove i dolazi do ubedljive pobede od 4:1. Treba istaći izuzetno loše suđenje sudije Dejana Dimitrijevskog iz Pančeva koji je u dva navrata oprostio crvene kartone igračima domaćih.

Evo rasporeda narednih utakmica:

26. mart, 16 časova, Starčevo: Borac - Strela Ivanovo;
02. april, 16 časova, Starčevo: Borac - Partizan Gaj;
08. april, 16 časova, Uljma: Partizan - Borac;
16. april, 16 časova, Starčevo: Borac - Jugoslavija Jabuka.

Po završetku utakmice prvog prolećnog kola protiv Vulturula iz Grebenca trener Borca Dragan Kovačević je podneo ostavku. Novi trener biće izabran do kraja meseca.

Petar Orešković

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…