Odštampajte ovu stranicu

ŠKOLICA SPORTA

04 mart 2017
(0 glasova)

Školica sporta “Skočica“ počela je sa radom krajem prošle godine. Treninzi se odvijaju u džudo sali Sportske akademije “Jočić“ i to ponedeljkom i sredom, od 17 do 18 časova.Fizičke aktivnosti na treninzima, prilagođene su deci uzrasta od tri do deset godina.

Trenutno je aktivna jedna grupa sa decom uzrasta od tri do 6 godina ali je u planu u zavisnosti od interesovanja pokrenuti i grupu uzrasta od sedam do 10 godina. Treninzi se odigravaju u vidu poligona, pokretnih igara sa i bez muzike kako bi deca ovladala osnovnim fizičkim aktivnostima. U radu se koriste razni rekviziti (lopte, čunjevi, prepone, obručevi...) kako bi upotpunili potrebe dece. Vežbanjem se omogućava svestrani razvoj motorike i koordinacije pokreta, psihofizička zrelost, razvijanje saradnje i kooperacije sa drugarima, sticanje navike redovnog vežbanja, discipline, razvija se timski duh i osećaj odgovornosti, razvijaju se mišići svih mišićnih grupa koje utiču na razvoj čitavog organizma.

- Osnovna ideja ove školice je da izvučemo decu iz kuće, odvojimo ih od televizora, kompjutera, telefona i tableta, da ih motivišemo da se igraju i druže i tako utiču na celokupan razvoj svog organizma. Poznata je stvar da su nam deca sve manje aktivna, a nama je želja da deca dođu na trening, da se druže sa drugarima, da se igraju i lepo i korisno zabave. Cilj nam je da im razvijemo motorička znanja, da ih naučimo onovama svih sportova kako bi kasnije u životu odlučili čime bi želeli da se bave kao i da preventivno utičemo na razne deformitete koji se sve češće javljaju - kaže za SN Ivana Terzić, pokretač “Skočice“.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…