Thu10212021

Azurirano03:01:47 PM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO DRUŠTVO PČELARA ”STARČEVO”

DRUŠTVO PČELARA ”STARČEVO”

  • PDF

Kosta Aća novi predsednik
Starčevački pčelari su u subotu, 20. februara održali svoju redovnu godišnju skupštinu koja je ujedno bila i izborna. Izabrano je novo rukovodstvo na čelu sa Kostom Aćom i još sedmoro članova Izvršnog odbora, a to su: Stevan Petrović, Goran Stanković, Aleksandar Kojić, Živko Starčev, Tomislav Škrbić, Puniša Jović i Paja Orešković, koji je ujedno, zbog doprinosa u razvoju i afirmaciju Društva, na predlog skupštine, izabran za počasnog predsednika Društva.

- Možemo reći da je skupština bila uspešna, pošto je u radu i diskusiji učešće uzeo veći broj članova, koji su korektnim kritikama i sa predlozima doprineli da ubuduće rad Društva pčelara bude još uspešniji i bolji, istakao je Orešković.

Skupština je donela odluku da se ponovo i ozbiljnije pristupi sadnji medonosnog bilja uz pomoć Mesne zajednice, Lovačkog društva, Odreda izviđača i drugih, kao i da se ponovo pokrene inicijativa za darivanje jedne tegle meda od strane članova. Dogovoreno je i organizovanje poseta pčelarskim sajmovima u Beogradu i Novom Sadu, organizovanje ekskurzije, tj. posete velikim pčelarima i njihovim pčelinjacima. Starčevačko Društvo u 2016. godini broji 63 člana, među kojima je veći broj mladih ljudi željnih znanja iz oblasti pčelarstva. Poželimo im srećnu i berićetnu godinu.

ARHIVA: BROJ 265

ARHIVA: BROJ 264

ARHIVA: BROJ 263

ARHIVA: BROJ 262

ARHIVA: BROJ 261