Thu10212021

Azurirano03:01:47 PM GMT

Back SPORT SPORT Košarka: Borba za plasman na završni turnir

Košarka: Borba za plasman na završni turnir

  • PDF

Pioniri Borca su posle pauze tokom zimskog raspusta nastavili sa takmičenjem u RLV. Dana 24 . januara odigrana je utakmica proitiv Budućnosti iz Alibunara. Ova utakmica je bila nizvesna do samog kraja što i pokazuje rezultat 50:48 za domaći tim. U ovoj utakmici Starčevci su sami sebe pobedili - imali su i dva šuta za pobedu i slobodna bacanja koja nisu uspeli da rezultiraju pa su tako domaćinu poklonili pobedu.

Dana 7. februara usledilo je još jedno gostovanje, ali ovog puta komšijama u Omoljici. Od samog početka naši momci su počeli sigurno i pametno u napadu pa su na poluvreme otišli sa prednošću od 28:36. U nastavku utakmice vodila se prava borba i bilo je izjendačeno do poslednje sekunde gde je pri rezultatu 64:64 naša ekipa imala posed lopte a dve sekunde pre kraja utakmice Milan Ilić postiže koš iz ulaza i donosi pobedu Starčevcima od 66:64.

Potom, 13. februara Starčevci gostuju u Opovu gde su otišli sa sedam igrača pa se tako i nije očekivalo da će rešiti utakmicu u svoju korist. Međutim, Borac je bio odličan i nije se predavao do treće četvrtine. Na poluvremenu je bilo 26:26, a u trećoj četvrtini posle pete lične greške Alekse Šajića, Opovčani dodaju gas i pobeđuju sa 61:46. Odmah sutradan Starčevci su ugostili Radnički iz Kovina. I ova utakmica, kao i predhodna, bila je neizvesna i rešena je sa par lopti, pa je tako i Kovin pobedio sa 47:40. Mlađi pioniri se trenutno nalaze na trećem mestu na tabeli i bore se za plasman na završni turnir Kvalitetne lige Vojvodine, a evo i kako su odigrali poslednje dve utakmice.

Dana 31. januara Starčevci su gostovali ekipi KK-a Tamiš koju sa klupe predvodi starčevački trener Nebojša Vidić. Ova utakmica je bila izuzetno teška i neizvesna do samog kraja gde je Borac uspeo da skupi snagu i savlada Pančevce sa 47:37. Onda, 23. februara u prepunoj sali OŠ Vuk St.Karadžić, Borac je dočekao KK Opovo 99. Ovu utakmicu, od samog početka, naši igrači su odlično počeli, igralo se sa dosta ozbiljnosti tako je i rezultat u prvoj četvrtini pokazivao: 10:1 za Borac. I druga četvrtina pripala je Starčevcima 15:9, u trećem delu utakmice došlo je do opuštanja naših igrača te je ovu četvrtinu dobilo Opovo sa 9:3. Poslednji segment pripao je Borcu sa 19:12. Posle odlične borbenosti tokom utakmice, Borac je pobedio 47:31.

Mlađim pionirima preostaju još dve utakmice: sa Kris-Krosom 2 i Kris - Krosom 1, a Borcu trebaju obe pobede da bi se plasirao dalje.

Seniori Borca su od januara počeli sa pripremama za predstojeće takmičenje u Letnjoj ligi. Naš klub je 8. februara posetio kordinator u Košarkaškom Savzu Srbije Milosav Reljin, sa planom i programom, da vidi rad u klubu i kvalitet igrača, te je posle odigranog treninga stigao poziv da igrači: Milan Ilić, Starhinja Bogdanov, Bogdan Stamenković, Milutin Vidić i Aleksa Živanović, idu na kontrolni trening za teritoriju Vojvodine koji se održao u Pančevu, a naredni je u Kikindi.

ARHIVA: BROJ 265

ARHIVA: BROJ 264

ARHIVA: BROJ 263

ARHIVA: BROJ 262

ARHIVA: BROJ 261