Tue06182024

Azurirano04:52:43 PM GMT

STARČEVAČKA INICIJATIVA

  • PDF

Osnovan Pokret za Starčevo
POKRET STARČEVO je politički pokret koji je početkom ove godine osnovan u Starčevu. Po rečima osnivača, Pokret za cilj ima okupljanje svih Starčevaca, udruženja i klubova, kojima je na prvom mestu lokalpatriotizam, odnosno dalji razvoj Starčeva.

Za predsednika Pokreta Starčevo izabran je Petar Andrejić, odbornik u gradskoj skupštini a za potpredsednike izabrani su: Uroš Ban (KUD “Neolit“), Suzana Arsovska (članica Skupštine MZ Starčevo) i Vesna Radosavljević. U Opštinski odbor POKRETA STARČEVO izabrani su: Jova Bajer (odbornik u Gradskoj skupštini), Mile Antonijević, Žarko Mojsilović, Anton Deniger, Jova Perovanović, Aca Dimitrić, Đurica Venjac (članovi Skupštine MZ Starčevo), Živa Đurišić i Bojan Radosavljević (KK “Borac“). Za predsednika Nadzornog odbora izabran je dr Miša Sokolović (član Skupštine MZ Starčevo).

POKRET STARČEVO će nastaviti okupljanje Starčevaca i u toku su razgovori sa drugim uglednim sugrađanima i udruženjima građana ali ova organizacija želi i da proširi svoju ideju i van Starčeva u smislu okupljanja lokalpatriota koji bi zajedno nastupili u kreiranju politike na teritoriji grada Pančeva.