Tue04162024

Azurirano04:52:43 PM GMT

Back SPORT SPORT KOŠARKA: Turnir u Beogradu

KOŠARKA: Turnir u Beogradu

  • PDF

Pioniri i mlađi pioniri Borca, nakon novogodišnjih praznika nasatavili su sa treninzima u sklopu priprema za nastavak takmičenja u Kvalitetnoj ligi.

Mladi košarkaši, deca rođena 2005, 2006, 2007. godine učestvovala su na 16. Međunarodnom memorijalnom mini-basket turniru pod nazivom “Rajko Žižić“ koji se održao u Beogradu od 13. do 17. januara, na Beogradskom sajmu. Naši mališani su odigrali utakmicu 17. januara protiv ekipe KK Beostars iz Beograda.

Starčevci su se dobro pokazali tako da su posle par minuta igre iskazali zavidno znanje i bili u prednosti u odnosu na Beograđane. Na kraju utakmice rezultat je glasio 40:26 za Borac. U ovoj utakmici je pružena šansa svima da igraju a nastupili su: Nemanja Jović, Filip Milenković, Antonije Milanković, Luka Aleksić, Strahinja Vojvinović, Vuk Tanev, Mihajlo Filipović, Lazar Aleksić, Đorđe Drinjak, Danilo Radosavljević, Aleksa Živanović, Lazar Milanović, Luka Milanović i Miodrag Veličković. Svi su dobili zlatnu medalju, zahvalnicu i pehar za pobednika. Na ovom turniru je učestvovala 217 ekipa iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

Pioniri Borca su 21. januara odigrali pripremno prijateljsku utakmicu sa ekipom KK-a Tamiš iz Pančeva. Ova utakmica je poslužila kao priprema za ligu koja se nastavlja 23. januara gostovanjem ekipi KK-a Budućnost iz Alibunara.