Sat07202024

Azurirano04:17:52 PM GMT

Back INTERVJU INTERVJU Petar Andrejić, poslanik

Petar Andrejić, poslanik

  • PDF

Centralizacija nije dobra za Starčevo
Kako vidite godinu za nama?
- Godina u kojoj je Starčevo, kao i sva druga naseljena mesta, izgubilo gotovo sva ovlašćenja sticana ranijih godina. U okolnostima kada više ne možete samostalno da planirate razvoj lokalne zajednice, nije bilo lako raditi.

Hoće li se nešto promeniti u narednoj godini?
- Teško da će biti bolje, po pitanju ovlašćenja koje mesne zajednice imaju. Za boljitak je neophodno promeniti zakonska akta koja regulišu rad lokalne samouprave ili primeniti postojeća rešenja kao što je mogućnost formiranja gradskih opština ali to još nije na vidiku.

Da li ste zadovoljni razvojem Starčeva u godini na izmaku?
- I ovo je bila godina kada smo uglavnom održavali postignuti nivo razvoja našeg mesta. Održali smo komunalni red, sport i kulturu a vodili smo računa i o nekim investicijama: puštena je u rad kanalizacija, asfaltirano je nekoliko ulica, rekonstruisan je košarkaški teren koji je sada moderan, sa tartan podlogom i pripremljeno je još nekoliko projekata za rekonstrukciju ulica u našem mestu.

Hoće li se graditi još nešto?
- Da, stigla nam je i pozitivna odluka iz Novog Sada o nastavku uređenja Trga neolita, odnosno pijačnog platoa pa očekujem da će se sa radovima krenuti s prvim lepim danima naredne godine.

Vi ste još uvek poslanik na stalnom radu?
- Da, i moja plata iznosi 110.000 dinara plus poslanički dodatak od 35.800 dinara.

Praznična poruka Starčevcima?
- Duh lokalpatriotizma treba da prožima svakog od nas jer smo svi odabrali da živimo ovde i samo jedinstveni možemo sve da postignemo. Starčevo će se razvijati samo ako ostane sredina koja sama brine o sebi i ne oslanja se na to da će nam pomoći neko drugi. Moramo biti ujedinjeni u pokret koji će definisati naš zajednički interes. Svima želim srećne praznike i dobro zdravlje.