Sat07202024

Azurirano04:17:52 PM GMT

Back SPORT SPORT Atletika

Atletika

  • PDF

Juri se norma za Rio 2016
Kraj je atletske sezone u Srbiji, a jedan od atletičara koji je obeležio završnicu je i naš Starčevac Miloš Milovanović. Početkom oktobra u Kragujevcu održano je Prvenstvo Srbije u polumaratonu, koje je predstavljalo izborno takmičenje za reprezentaciju Srbije i nastup na Prvenstvu Balkana u maratonu. Miloš je u jednoj zaista jakoj trci, u konkurenciji najboljih atletičara Srbije osvojio bronzanu medalju. Ubrzo je stigao i poziv od selektora za nastup na Prvenstvu Balkana u Podgorici na duplo dužoj distanci koja je inače i Miloševa glavna disciplina. U konkureniciji najboljih atletičara Balkana (atletska federacija u koju spada 16 država Evrope) i velike borbe do samog kraja Milovanović osvaja treće mesto što mu je prva zvanična medalja osvojena za našu zemlju! Trku dugačku 42,195 m prelazi u vremenu 2:26:15 što mu je i novi lični rekord.

Poslednja trka u godini, kojom se tradicionalno završava atletska sezona održana je 29. novembra na Adi Ciganliji u Beogradu, a trčao se pun krug oko jezera od 7700m. Miloš je u vremenu još jednog ličnog rekorda od 24:08 odneo ubedljljivu pobedu u konkurenciji od oko 300 takmičara iz cele Srbije.

Na kraju, posebno priznanje stiglo je iz Atletskog saveza Srbije. Miloš je zvanično sa još dva atletičara uvršten u “maraton olimpijski tim“ sa ciljem da se ovim takmičarima obezbede potrebne zimske pripreme koje će omogućiti napadanje olimpijske norme za Rio 2016.

Posle jedne sezone provedene u AK Mladost iz Užica i velikih obećanja od kojih skoro ništa nije ispunjeno, Miloš se vraća u svoj matični klub Dinamo. Slede meseci napornih treninga, a već se svaki dan u Starčevu istrči 25-30 km, da bi se ostvario zadati cilj - rezultat što bliži normi za Olimpijske igre u Rio de Ženeiru.