Fri04192024

Azurirano12:54:02 PM GMT

Back SPORT SPORT Atletika: Gašović pobednik maratona

Atletika: Gašović pobednik maratona

  • PDF

Starčevo je već dugi niz godina u samom vrhu jedne od najstarijih olimpijskih disciplina, atletici, i pored toga što nema atletski klub. Pored poznate atletske porodice Milovanović iz koje su nakon sjajnog uspeha Milovana Milovanovića Žunje, njegovi sinovi nastavili atletskim stopama i još uvek su u vrhu srpskih dugoprugaša, Starčevo ima novu atletsku nadu, Miloša Gašovića koji tek zakoračio u seniorske vode a već postao prvak Srbije.

Naime, polovinom jula meseca ove godine, na državnom prvenstvu u disciplini 3000 m STIPL, Miloš je završio trku na prvom mestu sa vremenom od 11 minuta, 1 sekund i 23 stotinke i time postao prvak Srbije u ovoj atletskoj disciplini. Pored toga on je pobeđivao na mnogim trkama širom naše zemlje a 11 oktobra ove godine i na nadaleko poznatom novosadskom maratonu. On je po hladnom i kišovitom vremenu, stazu dugu 42 kilometra i 195 metara pretrčao za 2 sata 48 minuta i 29 sekundi ispred drugoplasiranog Rusa, Sergeja Miranova i time oborio nekoliko rekorda. Sa dvadeset godina postao je najmlađi pobednik u istoriji ove trke a vreme koje je postigao je predstavlja najbrže vreme za taj uzrast u Srbiji ikada. Na ovogodišnjem novosadskom maratonu je učestvovalo oko 400 maratonaca iz petnaestak država.

Treba dodati da se u maratonu najbolji rezultati postižu oko tridesete godine što samo govori da od našeg mladog sugrađanina možemo u narednim godinama očekivati velike rezultate. Starčevački maratonci Miloš Gašović, kao i braća Marko i Miloš Milovanović treniraju u Atletskom klubu Dinamo iz Pančeva kod nadaleko poznatog profesora Mileta Ugrena.