Mon04222024

Azurirano09:33:42 PM GMT

Back SPORT SPORT KOŠARKA: Startovao prvi tim

KOŠARKA: Startovao prvi tim

  • PDF

Prvi tim Borca započeo je takmičenje u Letnjoj razvojnoj ligi koja je trenutno najmasovnije takmičenje u našoj zemlji a lokalni ogranak lige broji 14 ekipa koje su podeljene u dve grupe. Borac se nalazi u grupi “A“ sa KK-om Sakule, KK Radnički iz Kovina, KK Opovo 99, KK Centar, KK Roling i KK Mladost iz Omoljice.

Liga je počela 9. maja a Borac je u prvom kolu bio slobodan. U drugom kolu odigranom 17. maja, Starčevci su ugostili ekipu iz Sakula. Ovu utakmicu Starčevci su dobro otvorili i na samom startu postigli povoljan rezultat, međutim gosti se nisu predavali i pružili su dostojan otpor tako da je prva četvrtina završena sa rezultatom 11:10 za Sakuljane, a druga 18:10 za Borac. Drugo poluvreme je bilo znatno zanimljivije a treća četvrtina pripala gostima (13:16), dok je četvrti deo igre Borac rešio u svoju korist - 22:12 i tako stavio tačku na ovaj susret - 63:49 za Starčevce.

Dana 24. maja Starčevci su krenuli put Kovina da odigraju meč sa Radničkim, koji je jedina ekipa u grupi koja se takmiči van konkurencije. Na put su Starčevci krenuli oslabljeni, pa je ovo bila šansa da zaigraju i mlađi igrači. Borac je dobro otvorio utakmicu tako da je prvu četvrtinu dobio sa 18:17, međutim, u nastavku meča, pa do kraja, ništa nije polazilo za rukom našim momcima tako da su domaćini, zahvaljujući visokom procentu šuta za tri poena (čak 12 ubačenih trojki) pobedili sa 90:60. Trenutno se Borac nalazi na četvrtom mestu na tabeli.

Dana 16. maja mlađi pioniri su u Starčevu ugostili KK Radnički iz Kovina i odigrali prijateljsku utakmicu. Borac je ovu utakmicu odigrao sa dosta mlađom ekipom, ali mnogo zrelo i ozbiljno. Ipak, na kraju su Kovinci pobedili sa rezultatom 76:66.

Dana 23. maja mini-basket deca 2004.godište, otputovali su u Kovin da odigraju još jednu u nizu prijateljskih utakmica. Ovog puta su od prvog do poslednjeg igrača na klupi fenomenalno odigrali u svim segmentima igre i ubedljivo dobili meč sa rezultatom 72:22.

ARHIVA: BROJ 256

ARHIVA: BROJ 255

ARHIVA: BROJ 254

ARHIVA: BROJ 253

ARHIVA: BROJ 252