Thu07182024

Azurirano09:33:42 PM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO ZASEDALA SKUPŠTINA MESNE ZAJEDNICE

ZASEDALA SKUPŠTINA MESNE ZAJEDNICE

  • PDF

Putevi i ulice prioritet

Skupština Mesne zajednice Starčevo zasedala je u petak, 15. maja. Ovom prilikom najpre je razmatran izveštaj o radu u proteklom periodu koji je obuhvatio sve aktivnosti na uređenju puteva u našem mestu. Sa obzirom na činjenicu da je većina dosadašnjih aktivnosti centralizovana, odnosno preneta na Grad, kako je konstatovano, dinamika radova je sporija. Mesna zajednica je u decembru prošle godine podnela tri projekta za rekostrukciju ulica u Starčevu, sva tri su odobrena ali se još uvek nije počelo sa radovima. JP “Direkcija za izgreadnju i uređenje Pančeva“ obavestila je Mesnu zajednicu da je sprovedena javna nabavka i da je odabran izvođača radova za rekonstrukciju Vršačke ulice i da će radovi početi ovih dana, a što se tiče rekonstrukcije dela Ulice Nikole Tesle i završetak asfaltiranja Ritske ulice - da je javna nabavka sprovedena ali da se jedan od učenika žalio, pa se čeka ishod. No, sakako da će do polovine godine i ove dve ulice dobile svež asfalt.

Ono što je u nadležnosti Mesne zajednice jeste projektovanje, pa je tako skupština prihvatila informaciju o tome da su spremni projekti za proseke koji su još uvek pod kaldrmom i to Vojvođanska (Baštenska - Borisa Kidriča), Nadelska (Ive Lole Ribara - Ritska), Zimska (Ive Lole Ribara - Ritska) i Baštenska (deo iza Škole). Projekti koji su u izradi odnose se na rekostrukciju sledećih ulica: Mihajla Pupina (proširenje od Moše Pijade do Zrenjaninske), Utrinske (od JNA do kanala), Ulice Veljka Vlahovića (proširenje cele ulice) i Ulice Kestenova (od rimokatoličkog groblja do Trga neolita), kao i Proletnja. Takođe, izvršena je izmena projekta biciklističke staze od Rafinerije do Trga neolita i usaglašavanje sa novim zakonom. Pošto na nekoliko poteza nije prošla kanalizaciona mreža, u pripremi je i projekat za povezivanje nekoliko kuća koje se nalaze u ulicama Sremskoj, Nadelskoj i Jesenjoj, dok za kuće koje se nalaze sa u ritskoj depresiji (leva strana Baštenske - deo ka Ulici JNA) za sada nije moguće obezbediti uslove za priključenje na mrežu.

Potom su razmatrane tekuće aktivnosti i zahtevi koji su pristigli u Mesnu zajednicu. Komunalna inspekcija je naložila Mesnoj zajednici da je potrebno da se vodovodni šaht u Somborskoj ulici renovira, a odgovor MZ-a je da je u pripremi projekat kojim će Grad u potpunosti obnoviti vodovodnu i kanalizacionu mrežu u ovom socijalnom naselju u Šumicama. Doneta je odluka da se JKP-u “Starčevac“ poveri posao na krečenju bočne strane zgrade Mesne zajednice (Ulica B. Kidriča), kao i autobuskih stajališta. Takođe, odlučeno je da se od ATP-a zatraži postavljanje nadstrešnica na autobuskim stajalištima na levoj strani glavnog puta (kod “Đerma“, “Rasa“ i kod “Lukića“). Prihvaćen je i zahtev Košarkaškog kluba “Borac“ da se postavi dodatni reflektor na igralištu u Školi, kao i da se na Trgu neolita postavi novi, betonski stub za reflektor koji obasjava crkvu.

Članovi Skupštine obavešteni su o tome da je potpisan ugovor za izgradnju tartan-košarkaškog terena i teretane na otvorenom u dvorištu Škole. Vrednost ovih radova je 5,9 miliona dinara a finansiraće ih Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

• “ Prošle nedelje Starčevo je Posetila Maja Svirčević - Prekić, član Gradskog veća zadužena za selo i ruralni razvoj. Domaćini iz MZ Starčevo upoznali su je sa planovima za ovu godinu, ali su joj ukazali na potrebu da Grad reaguje kako bi se rešilo nekoliko problema: uređenje obodnog puta koji se nalazi na samoj granici atara i građevinske zone (obod Radničkog naselja) kao i uklanjanje preostalog smeća sa bivše deponije kreaj Nadele i čišćenje kanala u Šumicama, na obodu naselja (Pančevački put - Somborska - Subotička ulica) ali i potrebu da se asfaltira prolaz kod okretnice.

ARHIVA: BROJ 256

ARHIVA: BROJ 255

ARHIVA: BROJ 254

ARHIVA: BROJ 253

ARHIVA: BROJ 252