Wed04242024

Azurirano01:08:20 PM GMT

Back SPORT SPORT ODBOJKA: Borac o(p)stao u Prvoj ligi Srbije

ODBOJKA: Borac o(p)stao u Prvoj ligi Srbije

  • PDF

Odbojkaši starčevačkog Borca na lep način su završili sezonu u Prvoj ligi u kojoj su uspeli da obezbede opstanak u ovom rangu takmičenja. U poslednjoj ovosezonskoj utakmici, Starčevci su publici u Hali sportova na Strelištu priredili odličan meč za gledanje koji je na kraju otišao u pet setova, posle više od dva sata ravnopravne borbe uspeli su da pobede ekipu Spartaka iz Subotice sa 3:2 (28:30, 25:23, 25:27, 25:20, 15:9).

Do vođstva su prvi stigli gosti, u neizvesnoj završnici prvog seta, da bi domaći odbojkaši u drugom setu poravnali rezultat. Treći set je ponovo pripao “Golubovima“ iz Subotice u još jednoj završnici “na razliku“, ali se Starčevci nisu predavali. Borbenom igrom uveli su utakmicu u peti, odlučujući set, gde je Borac u “taj-brejku“ stigao do desete pobede u prvenstvu i tako na najbolji način završio ovu, ipak, uspešnu sezonu. Ekipu je ove sezone po prvi put sa klupe predvodio Marko Simijonović, koji je krajnje sedmo mesto ocenio kao uspeh.

Posle prvog dela sezone i plasmana u donjem delu tabele, Starčevci su uspeli da oforme ekipu i da sa dolaskom prvog korektora Bojana Poznića zaigraju mnogo bolje. Zaređale su se pobede, kako na domaćem parketu, tako i na strani, pa je na kraju ostala i mala žal za rezultatski uspešnijim prvim delom sezone i nešto boljim plasmanom u Prvoj ligi Srbije. Odbojkaši Borca će i pored završetka sezone nastaviti da treniraju i igraju prijateljske utakmice, sve do jula, koji će biti mesec odmora, a onda će uslediti pripreme za novu sezonu.

Poluvreme.com