Tue01262021

Azurirano06:08:17 PM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO ZASEDALA SKUPŠTINA MZ STARČEVO

ZASEDALA SKUPŠTINA MZ STARČEVO

  • PDF

Usvojen plan za 2015. godinu
Skupština Mesne zajednice Starčevo zasedala je u petak 30. januara a na dnevnom redu našao se Finansijski plan MZ Starčevo za 2015. godinu.

Shodno novim zakonskim rešenjima od ove godine pristupilo se projektnom budžetiranju u jedinicma lokalne samouprave, pa je tako i mesni budžet orijentisan ka gradskom i restriktivniji je nego ikada do sada. Još ranije su mesne zajednice izgubile mogućnost sufinansiranja sporta, kulture i drugo, a sada su stavljene u položaj i da za infrastrukturu mogu uglavnom samo da - konkurišu.

Praksa je u Mesnoj zajednici Starčevo već duži niz godina da se pripremaju projekti, pa je i ova promena dočekana spremno. Gradu su predata tri projekta za rekonstrukciju ulica i to: završetak asfaltiranja Ritske ulice (300 metara), proširenje dela Ulice Nikole Tesle (od Ulice Moše Pijade do Ulice Ive Andrića) i rekonstrukcija Vršačke ulice. Za ove radove su obezbeđena srtedstva, dok su spremni projekti za tri proseka u Ritskoj i Baštenskoj i za aslfatiranje dela Baštenske ulice za šta će se konklurisati tokom godine. Vrednost radova u ulicama Ritskoj, Nikole Tesle i Vršačkoj je oko sedam miliona dinara a ta sredstva se nalaze u planu JP-a “Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva“. Realizacija se očekuje polovinom godine. U “Direkciji“ se nalazi i milion dinara koji su namenjeni za projektovanje treće faze uređenja Trga neolita, odnosno rekonstrukciju parka u centru.

Mesna zajednica raspolaže sa sedam miliona dinara (na primer 2008. godine raspolagala je sa 34 miliona), a ta sredstva su namenjena za tekuće poslovanje i održavanje, a dok je deo sredstava namenjen za dalja projektovanja. Očekivanja su da će se u Pokrajini obezbediti još 20 miliona zadrugu fazu uređenja Trga neolita odnosno za pešački plato i pokrivanje pijace, za šta se ovih dana završava pribavljanje građevinske dozvole.

Na sastanku su razmatrani i zahtevi građana, pa je tako zahtev sportistinje Sare Slavković usmeren na gradski sekretarijat za sport, jer Mesna zajednica više nema nadležnosti za pomoć sportistima. Radovan Milovanović je zatražio da se put na obodu Radničkog naselja popravi ali pošto je u pitanju deonica koja je van naselja, za šta Mesna zajednica više nema nadležnosti, zahtev je upućen gradskom Sekretarijatu za selo i ruralni razvoj koji je nadležan za ovu kategoriju puteva. Zahtev Lovačkog društva “Jarebica“ da se dozvoli postavljanje prihvatilišta za fazanske piliće u pojasu koji pripada Mesnoj zajednici, prihvaćen je jednoglasno.

ARHIVA: BROJ 253

ARHIVA: BROJ 252

ARHIVA: BROJ 251

ARHIVA: BROJ 250

ARHIVA: BROJ 249