Tue01262021

Azurirano06:08:17 PM GMT

PREDSTAVLJAMO

  • PDF

Nastavljači starčevačke rok tradicije
“Južnobanatska muzička nepogoda“, rok grupa “Kreativni nered“, nastala je, sada već davne, 2006. godine u Starčevu kao nusproizvod Kreativnog kulturnog kluba koji kroz književne večeri, edukativne tribine, rok koncerte i drugo za cilj imao kulturnu edukaciju mladih i svih drugih.

Starčevo, pored kulture iz perioda neolita, poseduje i rok kulturu, a za to je dokaz 2008. godina kada je proslavljeno 40 godina rokenrola na kome je “Kreativni nered“ nastupio u originalnom sastavu iz 1968. godine. Ova grupa sebe vidi u muzičkom pravcu pank kulture sa prostora bivše Jugoslavije iz perioda osamdesetih godina. Najveći uticaj na njihov rad imali su “Psihomodo pop“, “Partibrejkersi“, “Pankrti“, a kasnije, početkom nesretnih devedesetih godina, “Let3“, “Fakof bolan“, “DŽukele“, “Goblini“…

- Bavimo se autorskim radom, ali na nastupima sviramo i pesme poznatih autora, onako kako ih mi doživljavamo. Autorski materijal je uglavnom sarkastično-komičnog karaktera a naš moto je potpuno isti kao moto svakog pasioniranog ljubitelja dvotočkaša, - što veća kilometraža, živi nastupi na kojima se najbolje oseti energija izvođača i publike. Druženje, upoznavanje sa kulturama. Na kraju se često sve svede na to da nemamo nikakvu materijalnu dobit, živimo u okruženju u kom ni mnogo poznatija imena od nas ne mogu živeti od muzike. Sve to nije razlog da mi prestanemo da sviramo melodični pank-rok sa primesama duvačke sekcije, bez obzira na godine u kojima živimo. Okruženje, sa naše tačke gledišta, još neko vreme sigurno će ostati tematika koju ćemo prepevati.

Članovi grupe “Kreativni nered“ su - Predrag Knezić - bubnjevi; Bojan Hasanović - bas; Goran Milošević - gitara, prateći vokal; Dušan Arsić - vokal; Mirko Trubarac - trumpet; Goran Stamenković - saksofon, gajde. “Kreativni nered“ su 2011. godine izdali mini album, u samoizdanju, na kome su se našle tri demo-pesme i tri pesme sa nastupa uživo u Zaječaru. Prošle jeseni snimljene su dve kompozicije u “Hed rum“ studiju u Bačkom Petrovcu. Sprema se autorski materijal za dalja snimanja, a nakon premijerne predstave amaterskog pozorišta Doma kulture u Starčevu, koja će se odigrati krajem februara 2015. godine, ista scenografija će biti iskorišćena i za snimanje prvog spota grupe “Kreativni nered“ u HD formatu, za pesmu “Dete bede“.

ARHIVA: BROJ 253

ARHIVA: BROJ 252

ARHIVA: BROJ 251

ARHIVA: BROJ 250

ARHIVA: BROJ 249