Fri04192024

Azurirano02:33:54 PM GMT

Back SPORT SPORT KOŠARKA: Mlade nade starčevačke košarke

KOŠARKA: Mlade nade starčevačke košarke

  • PDF

Tri selekcije najmlađih košarkaša starčevačkog Borca, deca 2002-2005. godište, učestvovale su na turnirima. Najpre, 20. decembra na turniru “Dani prijateljstva“, KK Borac je učestvovao sa decom uzrasta devet i 10 godina a turnir je održan u Pančevu u organizaciji KK-a Kris-Krosa. Pored Starčevaca, učestvovali su i - KK Tamiš, KK Kris-kros 1 i KK Kris-kros 2. Borac je prvu utakmicu igrao protiv domaćina, ekipe Kris-kros 1. Na samom početku utakmice oba tima su krenula oprezno i skocentrisano tako da je i rezultat bio izjednačen. Posle par minuta utakmice, starčevački mališani su, zahvaljujući boljoj igri u odbrani preko celog terena, ostvarili rezultatsku prednost koju su tokom čitavog meča održavali i na kraju pobedili sa 42:16 i plasirali se u finale. Tamo ih je čekala ekipa Tamiša, koja je bila bolja od Kris-krosa 2. U finalnoj utakmici rezultatska ravnoteža je bila do kraja treće četvrtine, kada, zahvaljujući velikoj želji i požrtvovanju, Borac preuzima stvari u svoje ruke i rezultatski se odvaja. Vođstvo je zadržano do samo kraja i tako, zasluženo i odličnom igrom, Borac osvaja prvo mesto. Rezultat je bio 22:12. Na kraju turnira svako dete je dobilo medalju i pehar, a organizator turnira je proglasio i najboljeg igrača turnira koji je bio iz ekipe iz Starčeva - a to je Milutin Vidić, koji je za odličnu igru dobio i pehar u to ime. Pored njega istakli su se Aleksa Živanović, Aleksandar Milanović i Danilo Radosavljević.

Dana 28. decembra usledio je turnir za uzrast dece od 11 i 12 godina, a u organizaciji Sportskog saveza Pančevo i to u Hali sportova. Borac je na ovaj turnir krenuo oslabljen neigranjem četiri igrača zbog odlaska na ekskurziju. Na turniru su učestvovali još i KK Kris-kros", KK Mladost iz Omoljice i ekipa Tamiša. Prvu utakmicu su odigrali Mladost i Kris-kros, a Omoljčani su pobedom ušli u finale, a nakon toga sastali su se ekipa Tamiša i Borca. Od samog starta videlo se da će ovo biti izjednačena igra oba tima. Tako je i bilo u većem delu utakmice. Starčevci su vodili sa par poena razlike, međutim Tamiš je uspeo da održi rezultatsku neizvesnost tako što je u više navrata stizao ekipu Borca. Tako je bilo sve do kraja, gde se videla želja naših mališana, koji su davali poslednji atom snage da bi ušli u još jedno finale. Dva minuta do kraja meča Borac je vodio sa tri poena, međutim Tamiš je to sustigao na pola koša, a zatim Borac oduzima dva puta loptu i stavlja tačku na ovaj meč. Borac je pobedio sa 57:52. U finalu su Starčevci bili ravnopravni do drugog poluvremena, ali su Omoljčani imali više snage i pobedili sa 42:32. Borac je fenomenalnom igrom na ovom jakom turniru uzeo drugo mesto, a svaki mladi igrač dobio je majicu na poklon od organizatora.

Dana 17. januara Borac je krenuo sa decom 2004/2005. godište na DŽV međunarodni memorijalni turnir “Rajko Žižić“, koji se održao na Beogradskom sajmu. Prvu utakmicu mladi Starčevci, predvođeni trenerima Danijelom Stankovićem i Markom Erdeljancem, igrali su sa ekipom KK-a ABC Basket iz Tuzle. U ovoj utakmici Borac je od samog početka krenuo sa agresivnom odbranom tako da je presingom preko celog terena uspeo da stekne znatnu rezultatsku prednost i na kraju pobedi sa 57:33. Posle pauze usledila je još jedna utakmica sa ekipom KK-a Niš A iz Niša. Ova utakmica je bila znatno ozbiljnija i teža za Starčevce koji su pokazali da imaju kvalitet da igraju i protiv ekipa iz većih gradova, tako da su pobedili sa 52:44. Na kraju turnira, pošto je naša ekipa pobedila obe utakmice, tim iz Starčeva je dobio pehar, a svako dete medalju.