Thu07182024

Azurirano06:04:12 PM GMT

Back SPORT SPORT KOŠARKA: Pioniri četvrti

KOŠARKA: Pioniri četvrti

  • PDF

Mlađi pioniri Borca su 22. novembra gostovali pančevačkom Tamišu, a kao što se i pretpostavljalo, ova utakmica je bila neizvesna do poslednje sekunde. Borac je dobro otvorio susret, te i dobrom igromu odbrani prvu četvrtinu dobio sa 12:7. Međutim, drugu četvrtinu Pančevci ubedljivo dobijaju sa 22:9. Treća četvrtina je pripala domaćinu sa tesnih 16:13, ali, poslednji deo igre Starčevci su dobili sa 15:8, tako da je do samoga kraja bilo neizvesno i igralo se do poslednje sekunde, ali je Tamiš ipak imao više sreće i slavio sa 53:49.

Narednog vikenda Starčevci su ugostili Radnički iz Kovina, u utakmici u kojoj je i ovoga puta Borac bio favorit, što je i opravdao i odličnom igrom savladao Kovince sa 42:30. Zatim, 7. decembra Starčevci odlaze na duel Kris-Krosom 2. koji je u tom momentu bio poslednji na tabeli. Na ovu utakmicu Borac je krenuo oslabljen, bez par standardnih igrača. Međutim, i bez njih, Starčevci su dobro odigrali i pobedili vršnjake iz Pančeva sa 49:37. Borac je dobio utakmicu zahvaljujući odličnoj igri u odbrani koju su pruzili Aleksa Živanović, Đorđe Drinjak, Aleksandar Milanović i Strahinja Bogdanov.

Dana 14. decembra u našem mestu gostovao je Kris-Kros 1, tim koji je zauzeo prvo mesto na tabeli. U ovoj utakmici mladi Starčevci, predvođeni Danijelom Stankovićem, odlično su odigrali i pokazali da sa najačim najbolje igraju. Početak utakmice pripao je gostima koji prvu četvrtinu dobijaju sa 14:3. U naredne dve četvrtine vodila se ravnopravna borba, međutim u poslednjem delu utakmice Borac agresivnom igrom u fazi odbrane pravi seriju i poslednju četvrtinu rešava u svoju korist sa 9:4, za krajnji rezultat je 33:27 za Kris-Kros 1. Ovom utakmicom Starčevci su Kvalitetnu ligu završili na 4. mestu.

Polaznici mini basketa, deca 2005., 2006. i 2007. godište, odigrali su prijateljsku utakmicu sa Kris-Krosom u kojoj su pobedili sa 37:22. I ovoga puta pružena je prilika svoj deci da igraju i osete draž igre između dva koša.