Mon06242024

Azurirano06:04:12 PM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI ZA DECU

NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI ZA DECU

  • PDF

Deda Mraz u Starčevu
Sva starčevačka deca starosti od tri do šest godina, dobila su 19. decembra, po sedmi put, novogodišnje paketiće. Na svečano okićenom i osvetljenom Trgu neolita oko 300 dece zajedno sa roditeljima čekalo je da im Deda Mraz pokloni paketiće. Podela novogodišnjih paketića na dan Svetog Nikole u Starčevu je postala tradicija jer se paketići dele već sedam godina.

Oko 300 mališana je došlo na Trg neolita u Starčevu da od Deda Mraza dobije poklone. Deda Mraz je prvo podelio poklone mlađima, od tri i četiri godine, a potom i deci koja imaju pet i šest godina, tako da je Trg bio sve vreme pun dece, ali i roditelja. Mesna zajednica Starčevo već godinama unazad na Svetog Nikolu organizuje podelu novogodišnjih paketića. Po rečima Petra Andrejića, iz MZ Starčevo, radost je svake godine veća, jer je broj dece koja primaju poklone iz godine u godinu veći.

- To je zajednička akcija u duhu lokalpatriotizma. LJudi dobre volje su pomogli da se obezbede paketići, “Merac-skele“ da se postavi bina, volonteri Odreda izviđača, KKK-a, Doma kulture i drugi, dežurali su i pripremali posluženje, a Mesna zajednica ih je sve okupila - i eto rezultata.

Dok su čekali da dođu na red kod Deda Mraza, Baka Mrazice i Goblina, i deca i roditelji, ali i svi ostali meštani, mogli su da se posluže krofnama, sokovima i kuvanim vinom. Oni koji su bili prvi za paketiće, uz krofne su čekali vatromet, koji je ostavio i najjači utisak na decu.

AKCIJU SU POMOGLI:
MZ Starčevo, PP “Ras“, “Merac-skele“, RR “Glas“, “Meks-M“, “Autostar“, “Fokusnet“, “Eurotim“, “Lisa market“, Pekara “Stojiljković“, STR “Luka“, STR “Maki 1“, “Vulović“, JKP “Zelenilo“, JKP “Starčevac“, Dom kulture, Dom omladine Pančevo, OI “Nadel“, Kreativni kulturni klub, Teretana Stamenković i OŠ “Vuk St. Karadžić“.