Tue04232024

Azurirano02:45:07 PM GMT

Back SPORT SPORT KOŠARKA: Košarkaška sezona u punom jeku

KOŠARKA: Košarkaška sezona u punom jeku

  • PDF

Seniori Borca trenutno se nalaze na trećem mestu Letnje razvojene lige. Evo i rezultata prethodnih utakmica:
Dana 27. jula Starčevci su ugostili ekipu iz Sakula, a Borac je laganom igrom savladao istoimenu ekipu sa 80:69 . Druga utakmica odigrana je 29. avgusta, a dočekana ekipa KK-a Mladost iz Uljme. Gosti su, zahvaljujući viskom procentu šuta za tri poena pobedili sa 105:78. Dana 31.avgusta u Pančevu je odigrana utakmica protiv KK-a Centar u kojoj su Pančevci izašli kao pobednici - 77:48.

Zatim, 6. septembra u Sarčevu je ugošćena ekipa Tamiš 2. Borac je od početka utakmice držao stvari u svojim rukama i pobedio sa 79:39. Potom 14. septembra Starčevci gostuju Kačarevcima, koji su bili bolji i pobedili sa 102:61. Dana 18. septembra u Starčevo je došla ekipa KK Opovo 99. Na početku utakmice Borac je loše startovao, tako da su gosti prvu četvrtinu dobili sa 18:10. Međutim, promenom igre u odbrani čovek-na- čoveka, Borac igra mnogo bolje i do kraja uspeva da održi prednost od desetak razlike, te pobeđuje sa 73:62.

Mladi pioniri su odgirali jednu od najboljih utakmica do sada protiv ekipe KK-a Opovo 99, i do samog kraja se nije znalo ko će pobediti. Starčevci su dobro otvorili utakmicu i prvu četvrtinu dobili sa 18:10. Na kraju su presudila slobodna bacanja, gde se Opovo bolje snašlo, i pobedilo sa 65:58. Najbolji igrači utakmice su bili: Jovan Ilić sa postignutih 28 poena i Vladan Andrić sa postignutih 20 poena.

Mlađi pioniri su 16. avgusta učestvovali na turniru u Omoljici gde su osvojili treće mesto. Protiv komšija je bilo reyultatski tesno do samog kraja, ali je ipak Mladost pobedila sa 53:43. Potom su igrali i sa renomiranim protivnikom - velikom Crvenom zvezdom. Beograđani su bili bolji i iako su Starčevci pružili dostojan otpor, na kraju Zvezda pobeđuje sa 60:40. Dana 17. avgusta Starčevci su u Pančevu odigrali prijateljsku utakmicu sa ekipom KK-a Kali-basket iz Rusije, u kojoj su naši mališani stekli neka nova drugarstva i prijateljstva. Odličnom igrom deca iz Starčeva su pokazala da mogu da se nose i sa većim klubovima, tako da su Ruse pobedili sa 66:56.

Sva deca iz kluba bila su od 22. do 29. avgusta na pripremama na Divčibarima. Pripreme su odlično odrađene, pred ligaški sezonu koja počinje početkom oktobra. Klub je proglasio najbolje na kampu i nagradio ih. Najbolji na kampu bio je Antonije Milanović, drugi je bio Luka Aleksić, a treći Aleksa Živković. Na takmičenjima, najbolji u dvokoraku i zlatnu medalju osvojio je Strahinja Vojnović, Antonije Milanović je bio najbolji u slobodnim bacanjima, a šutu za dve poena - Miodrag Veličković. Kod starije grupe zlatnu medalju u šutu za dva poena osvojio je Aleksandar Milanović, u slobodnim bacanjima najbolji je bio Aleksa Živanović, a u šutu za tri poena - Bogdan Stamenković.

Košarkaški klub Borac organizuje besplatnu školu košarke za dečake i devojčice uzrasta od prvog do 7. razreda. Za svu decu koja se upišu, Klub je obezbedio lopte za trening i dresove za utakmice, kao i takmičenje u okviru lige Košarkaškog saveza Srbije.

Trenizi se održavaju u sali O.Š. “Vuk Stefanović Karadžić“ i to: utorkom od 19 do 20 časova, četvrtkom od 20 do 21 časova, petkom od 19:45 do 20:45, subotom od 15 do 16 časova i nedeljom od 10 do 11 časova. Sve informacije možete dobiti na telefon: 063/83-85-659 (viši trener Zoran Kokanović).