Wed04242024

Azurirano02:45:07 PM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO POČELA JE NOVA ŠKOLSKA GODINA

POČELA JE NOVA ŠKOLSKA GODINA

  • PDF

VIŠE PRVAKA NEGO PROŠLE GODINE
Svečani prijem đaka prvaka obavljen je 29. avgusta. Bivši četvrtaci sa svojim učiteljicama pripremili su prigodan program za buduće prvake, uz prigodan poklon škole.
Ove godine se povećao broj učenika za prvi razred, tako da je formirano četiri odeljenja koje će voditi:

1/1 - Vidosava Popović;
1/2 - Slavica Kozačenkov;
1/ 3 - Tatjana Celin i
1/4 - Snežana Brzovan.

Prvog septembra, uz prigodan poklon za zabavištance, obavljen je i prijem dece za pripremno predškolsko vaspitanje. Za razliku od prošle godine, upisano je manje dece. Vaspitačice koje vode grupe su: Đurena Veljković, Danijela Jajić, Aleksandra Krstić i Tamara Radisavljević (menja vaspitačicu LJiljanu Todorov koja je na bolovanju).

Za vreme raspusta u školi su uređene ograda sa zadnje strane školskog dvorišta ( preko 100 metara) i zamenjena je preostala stolarija u fiskulturnoj sali. Inače, u prošloj školskoj godini promenjena je stolarija u zbornici a uz pomoć roditelja dece i nastavnika okrečena je cela škola. Ozelenjeno je i sređeno dvorište pri vrtiću, kupljeno je i četiti računara i 18 štampača.

Utisci roditelja đaka prvaka
Marijana Stamenkoviić:
- Tamara mi je drugo dete koje polazi u prvi razred ali sam i pored toga pomalo uzbuđena. ]erka mi je vrlo prilagodljiva i nadam se da će se lepo snaći u školskom okruženju. Zna sva slova i pomalo da računa pa se nadam da neće biti problema u prvom razredu.

Dejan Petrović:
- Prvi put sam u ovoj situaciji i prvi put se radujem polasku deteta u školu. Moja Aleksandra je prošle godine bila u zabavištu i dobro se uklopila pa se nadam da ni sada neće biti nikakvih problema. Zna pomalo da čita ali joj računanje ide malo bolje.

Lazar Marković:
- U školu sam doveo sina Aleksu i unuka Nikolu. Nisu bili u obdaništu zajedno jer je jedan išao u Pančevo a drugi u Starčevo. Nadam se da će sada biti u istom razredu. Sin mi je malo stidljiv ali vrlo talentovan. Obojica pomalo čitaju i računaju. Jedan je malo bolji u čitanju dok drugom više leži matematika.