Wed04242024

Azurirano02:45:07 PM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO VESTI IZ VATROGASNOG DRUŠTVA

VESTI IZ VATROGASNOG DRUŠTVA

  • PDF

Deco, uključite se u DVD!
DVD “Starčevo“ otpočelo je edukaciju o protivpožarnoj zaštiti za najmlađe Starčevace, što je i ujedno pripreme za opštinsko takmičenje vatrogasaca koje se ove godine održava u Dolovu. Prethodnih godina DVD “Starčevo“ je imalo zapažene rezultate na ovim takmičenjima (od 2011. do 2013. godine - dva četvrta i jedno drugo mesto.).

- Smatramo da možemo još bolje! Dovođenjem u DVD mladih vatrogasnih oficira i sudija-trenera u poziciji smo da edukujemo i pripremimo dobro ekipe za takmičenja - smatra vatrogasni oficir, Goran Pavlov.

On kaže da je problem slab odziv dece. Početak je školske godine i očigledno je da su deca okupirana drugim stvarima. Vatrogascima su hitno potrebna deca starosti od šest do 10 godina koja bi se obučila u što kraćem roku i izašla na takmičenje. Deci je za takmičenje od strane DVD-a obezbeđen nadzor - vođe puta, prevoz do Dolova i nazad, hrana i majice sa oznakama DVD-a. Treninzi se obavljaju na školskom košarkaškom igralištu u OŠ “Vuk Stefanović Karadžić“, ponedeljkom i sredom od 17-18:30 sati, a subotom od 10 do 12 časova. U slučaju kiše obuka se obavlja u prostorijama DVD-a.

- Sva zainteresovana deca pomenutog uzrasta se mogu prijaviti u DVD “Starčevo“ kao najstarije registrovano društvo u mestu, želimo i možemo da pokažemo da smo jedni od najboljih - ističe Pavlov.