Sun02052023

Azurirano02:21:53 PM GMT

Back KULTURA VUKOVAC :: KULTIvator VUKOVAC – radovi učenika OŠ “Vuk Stefanović Karadžić”

VUKOVAC – radovi učenika OŠ “Vuk Stefanović Karadžić”

  • PDF

Završila sam peti razred i pamtiću...
Šlolska godina je bila teška. Uspela sam da završim razred odličnim uspehom i to mi je mnogo znači.
Sve trenutke pred odgovaranje i kontrolni ću pamtiti. Nastavnici su mi se dopali, pomogli mi i njih ću pamtiti. U prvom polugodištu sam bila malo nesigurna i uplašena. Prijatelji oko mene su mi pomagali i učinili me srećnom. Bilo mi je u početku teško i učionice da upamtim, ali sam vremenom i to naučila. Peti razred će mi ostati u sećanju, jer mislim da je to razred jednog novog prilagođavanja.
Sledeći razred će doneti nova iskustva i susret sa novim predmetima.
Sara Pešić 5/3

Moj najveći uspeh
Ne bih mogao da kažem koji je moj najveći uspeh.
Smatram da svaki čovek ima svoje uspehe. Moj najveći uspeh, bar ja tako mislim je uspeh u košarci. Išao sam redovno na svaki trening, došao je dan, da odigram svoju prvu utakmicu. Trener mi je posle utakmice rekao da sam dobro odigrao, za prvu utakmicu. Moje razočarenje je bilo to što nisam dao koš. Bio sam malo tužan, ali sam i razmišljao o sledećem treningu. Svi su mi rekli: - glavu gore - i ja sam ih poslušao. Kada se završio prvi trening posle te utakmice trener mi je rekao da ću biti dobar i uspešan. Želeo sam da svima dokažem ljubav prema košarci i sportu. Posle mesec dana imao sam utakmicu. Opet nisam da koš, ali smo pobedili i ja sam bio zadovoljniji zato što sam sve lopte dodavao mojim drugovima iz ekipe. Na sledećoj utakmice sam dao pet koševa. Svi smo bili zadovoljni svojim uspesima.
Posle godinu dana igrali smo finale. Tada sam već bio zreliji igrač i trener je tražio više od mene, dao sam samo jedan koš, ali sam trčao i borio se, što naš trener posebno ceni. Dok smo se vraćali trener mi je rekao da sam igrao najbolje od svih. To smatram uspehom i mislim da i deca i odrasli raduju svojim uspesima i srećni su kod ostvare svoj cilj.
Aleksa Šajić 6/3

Dok stvaram umetničko delo
Za mene je umetničko delo sve što me okružuje.
Na mene je najveći utisak ostavilo slikartsvo, zbog mog dede koji je slikar. Kuća moga dede je puna boja, slika i polica, sa knjigama. Jednog dana odlučio sam da naslikam svoju prvu sliku. Krenuo sam u prirodu i zaustavio se na livadi. Seo sam na jedan kamen i posmatrao. Sve je bilo puno boja, livada se zelenila, cvetove je njihao vetrić, a ptice su cvrkutale. Nebo je bilo vedro i beli oblaci su plovili. Uzeo sam papir i počeo da slikam. Zbog tih svih svojih boja sam se isprljao. Osećao sam se kao pravi slikar. Sliku sam završio i odneo kod dede. On me pohvalio, a moju sliku je stavio na zid dnevne sobe.
Voleo bih da postanem slavni slikar, a slike da predstavljam na izložbama u svetu.
Stefan Andrić 7/3

Moj deka...
Moj deka se zove Stipan. On ima šezdeset sedam godina.
Bio je zaposlen u Petrohemiji, sad je penzioner. Mom deki je hobi pecanje. Kad dođem kod bake i deke, deka mi priča priče iz njegovog detinjstva. Koje ja rado slušam. Često se igramo “Na slovo na slovo“, mice, “Čoveče, ne ljuti se“ i domine. Skoro pa uvek, ja pobedim.
Anja Petrović 2/2

Vratile se laste
Svake jeseni laste odlaze u toplije krajeve, a na proleće se vraćaju kod nas. Tako je i ove godine. Čim je malo otoplilo, a livade se zazelenile, laste su se vratile. Čim su stigle počele su sa pravljenjem gnezda. U gnezdu laste ležu jaja, a iz njih se izležu bebe laste. Volela bih da imam jednu lastu, ali one vole slobodu.
Anđelija Stanković 2/2

Moja najdraža osoba
Neko najviše voli tatu, neko mamu, a neko baku ili deku, a ja isto tako sve njih olim, ali ipak moja najdraža osoba je moja sestra.
Moja sestra se zove Ivana. Ona ima pet godina. Ivana ima plave oči i smeđu kosu i voli puno da se igra. Jedva čeka da ja dođem iz škole. Ponekad kada imam puno domaćih zadataka Ivana se naljuti, ali čim ja uradim domaći zadatak, naša igra počinje i Ivana više nije ljuta. Moja sestra sve deli sa mnom i mislim da sam i ja njoj najdraža.
Neka deca nemaju ni brata ni sestru, a sam ja zbog toga vrlo zahvalna svojim roditeljima što su mi podarili moju najdražu osobu, Ivanu.
Una Dimković 2/2

MOJA TAJNA
Imam jednu tajnu,
Vrlo lepu, zgodnu, sjajnu.
Neću vam reći koja je,
Jer samo moja je!
Ona ima najlepšu kosu!
Zbog nje često dobijam
po nosu!
To je tajna samo moja
I još uvek vam neću reći koja.

Vladimir Milešić 2/2

* * *
Svako biće tajnu ima,
Koju ne deli sa svima.
Neko svoju tajnu kaže,
A neko je samo za sebe sačuva.
Neka tajna nama rija,
A neka baš i nije najmilija.

Anja Petrović 2/2

* * *
I ja jednu tajnu,
Jednu vrednu i ljubavnu,
šapnuću samo tebi u podne nju!
Šapni i ti meni tajnu,
Neku tvoju isto vrednu,
Šapni samo meni
U podne nju!
Reci meni. Tiho, tiše.
Dok u podne padaju
Jesenje kapi kiše!

Milica Stojanović 2/2

* * *
Imam jednu tajnu malu,
Ne zna mama,
Ne zna tata,
Jer je krijem uza vrata
Čak i od brata!

Lazar Drinjak 2/2