Tue06182024

Azurirano02:21:53 PM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO POLJOČUVARI POČELI SA OBILASCIMA

POLJOČUVARI POČELI SA OBILASCIMA

  • PDF

Sprečiti krađe u ataru U ataru Pančeva i okolnih naselja 1. jula ponovo je počela sa radom Poljočuvarska služba. Poljočuvari imaju zadatak da štite letinu, ali i da spreče paljenje strništa , zagađenje kanala i uništavanje vetrozaštitnih pojaseva. Nekoliko prethodnih godina u pančevačkom ataru izražene su krađe ratarskih i povrtarskih kultura, kao i krađe košnica pčelarima. Poljočuvarska služba se godinama bori sa više ili manje uspeha protiv lopova.

- Dvadeset četiri poljočuvara su na svojim radnim mestima. Poljočuvari su dobro prihvaćeni. Oni čuvaju sva dobra u ataru, koja su u vlasništvu Republike Srbije, Grada Pančeva ili Autonomne Pokrajine Vojvodine ali paze i na imovinu građana, rekla je za medije Maja Svirčević Prekić, članica Gradskog veća.

U pančevačkom ataru beleže se krađe karfiola, kupusa, lubenica, ali i po nekoliko hektara pšenice i kukuruza. - Ove godine je povećan broj poljočuvara, pa se nadamo da će biti u stanju da spreče krađe, zagađenje kanala i seču vetrozaštitnih pojaseva, kaže Maja Svirčević Prekić.