Sat04202024

Azurirano10:02:56 AM GMT

Back KULTURA VUKOVAC :: KULTIvator Učenici - ako još niste odlučili..

Učenici - ako još niste odlučili..

  • PDF

Željko Vodeničarov,
Visoka škola elektrotehnike i računarstva strukovnih studija, Beograd

Zbog čega si upisao ovaj fakultet?
- Upisao sam Visoku školu računarstva i elektrotehnike, studije traju tri godine, postoji mogućnost specijalizacije, a u planu je da se uvede i magistratura (na tome se još radi). Upisao sam pre svega zato što to volim, a takođe sam išao i u srednju elektrotehničku školu.

Opiši nam ukratko kako tvoj fakultet izgleda, i kakvi su uslovi?
- Nalazi se na Voždovcu u Beogradu. Ima odlične uslove za rad i laboratorijske vežbe, redovno se modernizuje, a omogućeno je i učenje na daljinu, preko kompjutera. Takođe, škola poseduje i biblioteku i čitaonicu.

Koji su uslovi upisa?
- Kada sam ja završavao, bila je potrebna četvorogodišnja srednja škola i polaganje prijemnog ispita iz matematike i opšte elektrotehnike. Što se ove godine tiče, ne znam, ali ne verujem da se mnogo promenilo.

Koja radna mesta su na raspolaganju, nakon završetka studija?
- Sve zavisi od struke koja se završi. Škola ima širok spektar obrazovanja. Generalno, sva radna mesta na kojima se podrazumevaju kompjuteri, elektrotehnika, elektronika, automatika itd.

Zbog čega bi svoj fakultet preporučio budućim starčevačkim studentima?
- Ako imate interesovanje za elektrotehniku i računarstvo, preporučujem vam ovu školu jer ćete steći odlično znanje vezano za struku, kao i kvalitetne laboratorijske vežbe tokom studiranja.