Fri04192024

Azurirano12:51:54 PM GMT

Back SPORT SPORT KOŠARKA: Počinje Letnja liga

KOŠARKA: Počinje Letnja liga

  • PDF

Prvi tim Borca 27. aprila igra prvenstvenu utakmicu protiv KK-a Tamiš u Pančevu, a to je ujedno i početak Letnje razvojne lige koju Starčevci igraju. Pored Borca u ovoj ligi nalaze se još i Opovo, Omoljica, Kačarevo, Tamiš 2, Roling Hanter, Centar, Kovačica, Sakule i Uljma

Dana 19. aprila seniori Borca odigrali su prijateljsku utakmicu sa KK-om Centar iz Pančeva. Odigrana je kvalitetna utakmica, a obe ekipe su pokazale odličnu igru. Na kraju Starčevci izlaze kao pobednici sa 83:80 .

Istog dana mlađi pioniri (2001. i 2002. godište) i mini basket (2003, 2004. i 2005. god.) krenuli su u Beograd da odigraju dve utakmice sa OKK-om Beograd. Prvu su mlađi pioniri odigrali u OŠ Radoje Dakić, gde su Starčevci od starta pružili izvanrednu partiju i na kraju pobedili sa 61:51. Naredna utakmica dva istoimena tima sa selekcijom mini-basket odigrana je u OŠ Ratko Mitrović. Oba tima su odlično odigrala pruživši lepu igru i pokazavši veliku borbenost. I ovde su Starčevci od početka bolje odigrali i bili dominantniji od domaćina i na kraju su pobedili sa 42:24. Ovaj prijateljski odnos dva kluba će se nastaviti i tokom maja meseca utakmicama u Starčevu.

Mlađi pioniri u nedelju gostuju ekipi KK-a Tamiš gde će odigrati prvenstvenu utakmicu u okviru Letnje razvojne lige u kojoj još učestvuju Opovo, Omoljica, Kačarevo, Tamiš 1 i Tamiš 2.