Tue04232024

Azurirano12:51:54 PM GMT

Back SPORT SPORT FUDBAL: Po sistemu: toplo - hladno

FUDBAL: Po sistemu: toplo - hladno

  • PDF

Fudbaleri Borca u prolećnom delu prvenstava igraju po sistemu toplo-hladno. Na svom terenu lako dobijaju utakmice, dok na gostovanja teško dolaze do povoljnog rezultata.

Evo rezultata predhodnih utakmica:
18. kolo, Sakule:
Borac - Borac ( Starčevo) 3:1
19. kolo: Borac - Budućnost (Srpska Crnja) 4:0
20. kolo, Novi Kozarci: Sloboda - Borac 1:1
21. kolo: Borac - Vršac 3:1
21. kolo, Kovin:
Radnički - Borac 1:0

U 18. kolu ekipa Borca je gostovala imenjaku iz Sakula. Sa ovog gostovanja očekivalo se da će izabranici trenera Branka Đokića zaigrati kako znaju i umeju i da će ostvariti povoljan rezultat. Navijači Borca u velikom broju popunili su tribinu u Sakulama nadajući se da će ih njihovi ljubimci obradovati povoljnim rezultatom. Na samom startu utakmice gostujuća ekipa je krenula ofanzivno i posle greške u odbrani Borca, domaćin je u 18. minutu poveo sa 1:0. Do poluvremena igralo se otvoreno sa obe strane i propušteno je nekoliko prilika za postizanje gola. U drugom poluvremenu gosti su krenuli ofanzivnije i već u 52. minutu uspeli su da izjednače na 1:1 a strelac je bio Nenad Mitić. Očekivalo se tada da će Borac uspeti da preokrene rezultat, jer su sve više pritiskali domaćina na svoju polovinu. U roku od samo nekoliko minuta gosti propuštaju tri idealne prilike za postizanje gola, a najpovoljniju je propustio Zvonko Đaković. U 62. minutu u jeku velike ofanzive gostiju domaćin dolazi u vođstvo od 2:1. Do kraja utakmice propušteno je nekoliko prilika za postizanje gola na obe strane. U 90. minutu dosuđen je kazneni udarac za domaćina koji je relizovan i tako postavljen konačan rezultat od 3:1.

U 19. kolu Borac je na svom terenu dočekao ekipu Budućnosti iz Srpske Crnje. Na ovoj utakmici pitanje pobednika bilo je rešeno posle prvih 45. minuta i vođstva domaćih od 3:0. Golove su postigli su Nikolajev u 8. minutu, Antelj u 32. i Zvonko Đaković u 44. minutu. U drugo poluvreme domaći igrači ušli su malo opuštenije zadovoljni visokim vođstvom. U samom finišu utakmice, u 90. minutu, u listu strelaca se upisuje i Damir Đoković i tako postavlja konačan rezultat ove utakmice - 4:0 za Borac.
U 20. kolu ekipa Borca je otputovala na još jedno teško gostovanje u Nove Kozarce, ekipi Slobode. U prvom poluvremenu Starčevci su imali više loptu u svom posedu i više napadali ka protivničkom golu. U 35. minutu Borac je poveo sa 1:0, strelac je bio Staven Nikolov, što je i rezultat prvog poluvremena. U drugom poluvremenu glavni akteri ove utakmice bila je sudijska trojka na čelu sa Nenkom Karakašem iz Ravnog Topolovca, koji su na sve načine pomagali domaćoj ekipi, a gostima jednostavno nisu dozvolili da igraju. U takvom razvoju situacije na terenu domaća ekipa uspeva u 80. minutu da izjednači na 1:1.
U 21. kolu Borac je na svom terenu dočekao lidera na tabeli Vojvođanske lige, ekipu Vršca. Domaćin je na ovoj utakmici krenuo silovito rešen da zabeleži pobedu a plod takve igre je i rano vođstvo kada je posle kornera najprisebniji bio Goran Panić i to je 1:0, igrao se tek 4. minut. Propustio je domaćin u nastavku još nekoliko prilika za gol. U 18 minutu, posle kornera i uz pomoć snažnog vetra, gosti uspevaju da izjednače na 1:1. Ni ovo izjednačenje nije pokolebalo domaće igrače koji su nastavili u istom ritmu. u 26. minutu na levoj strani loptu je primio prvi strelac Borca Zvonko Đaković i poveo je nekoliko koraka, a potom šutirao u suprotni ugao protivničkog golmana koji je bio nemoćan i to je 2:1 za domaćina. U 44. minutu gosti postižu auto gol, ali ga sudija Bikić iz Zrenjanina poništava navodno zbog ofsajda Nikolova. U drugom poluvremenu tim Borca je nastavio u istom ritmu, a Vršac povremeno pokušavao da nešto uradi u napadu. U 84. minutu viđena je prava majstorija Radeta Makaruna kada je primio jednu loptu na 20 metara od gola gostiju i vrlo iskusno reagovao kada je lobovao gostujućeg golmana i postavio konačan rezultat ove utakmice - 3:1 za Borac.
U 21. kolu ekipa Borca je gostovala u Kovinu ekipi Radničkog. Na ovoj utakmici loše je krenulo po gostujuću ekipu jer su već u prvom minutu ove utakmice primili gol posle greške u odbrani Ni rano vođstvo domaćina nije pokolebalo igrače Borca koji su krenuli ka golu Radničkog i stvorili su nekoliko prilika za gol, ali iste su i promašivali, a najpovoljnije su imali Đukić, Đaković i Nikolajev, kada je sa svega 3-4 metra prebacio glavom loptu preko gola. U 44. minutu Arsenijević pogađa prečku protivničkog gola. U drugom poluvremenu Borac je nastavio u istom tempu, a Zvonko Đaković sa nekoliko metara šutira glavom u protivničkog golmana. Do kraja utakmice povoljne prilike za gol propuštaju Arsenijević, Đukić, Pešterac, Đaković, Đoković i Makarun, ali se rezultat nije menjao.

Evo rasporeda narednih utakmica:
24. kolo: 3. 5. u 16.30: Karađorđevo: Jedinstvo - Borac;
25. kolo: 11. 5. u 16.30: Borac - Tisa (Adorijan);
26. kolo: 17. 5. u 16.30: Sečanj: Bilećanin - Borac;
27. kolo: 21. 5. u 16.30: Ban. Veliko selo: Kozara - Borac ;
28. kolo: 24. 5. u 16.30: Borac - Crvena Zvezda (Rusko Selo)
Petar Orešković

Promene u Upravi
Nakon poraza u Sakulama, član Uprave Borca Petar Andrejić, nezadovoljan rezulatima i poslednjim dešavanjima u klubu, odlučio je da se povuče iz Uprave Borca. Na istom sastanku, ostavke su potom podneli i predsednik Spasen Spasenoski i potpredsednik Borca Zoran Radoičić. Nakon toga, od preostalih članova Uprave formirana je tročlano radno telo u sastavu: Zoran Terzić, Jovan Perovanović i Petar Orešković koje je trebalo da vodi Borac do kraja sezone. Nakon obavljenih konsultacija, Andrejić se vratio u Upravu, do kraja sezone, a vd. funkciju predsednika Borca, do kraja sezone, vršiće Jovan Perovanović.