Fri04262024

Azurirano04:03:57 PM GMT

Back KULTURA KULTURA Godišnji koncert KUD-a “Neolit“

Godišnji koncert KUD-a “Neolit“

  • PDF

U nedelju 22. decembra prošle godine u Velikoj sali Doma kulture, KUD “Neolit“ je održao redovni godišnji koncert. Kao i obično kada je u pitanju manifestacija ovakvog tipa sala je bila popunjena do poslednjeg mesta. Publika je mogla primetiti novu ogromnu, scenografiju koju je oslikao prijatelj KUD-a Nikola Poljak.

Na samom početku koncerta premijerno je izvedena tačka “Igre iz Gnjilana“ za koju je ovom prilikom nošnja stigla sa Kosova a tačku je izveo prvi ansambl. Kako je koncert odmicao na sceni su se redom menjale igre od Banata do Bosilegrada a učestvovale su sve grupe uzrasta koje rade u folklornom ansamblu. Prvi put u našem mestu je odigran koncert bez pauza između tačaka a publika je sve vreme igrače nagrađivala aplauzom. Koncert je završen velikim finalom što je takođe novina koja je uvedena u ovaj folklorni ansambl. Posebnu draž koncertu dao je maestralni orkestar pod dirigentskom palicom Pavla Ubovića koji je brojao 10 članova.

Na inicijativu predsednika Upravnog odbora KUD “Neolit“ Uroša Bana i umetničkog rukovodioca Branislava Brace Živkovića, društvo je ovim koncertom započelo promene u načinu rada i samoj organizaciji za koje se nada da će imati velikog uspeha u predstojećoj 2014. godini.