Sat04202024

Azurirano08:29:34 PM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO NOVOGODIŠNJI INTERVJU: PETAR ANDREJIĆ

NOVOGODIŠNJI INTERVJU: PETAR ANDREJIĆ

  • PDF

Završavamo kanalizaciju, asfaltiramo Ritsku

Kako vidite godinu za nama?
- Kao vreme koje je mesnim zajednicama na teritoriji Pančeva oduzelo gotovo sve nadležnosti. Država je oduzela a Grad još nije našao način da nam ta prava vrati.

Hoće li Grad izaći u susret mesnim zajednicama?
- Nadam se da hoće. Gradonačelnik je prihvatio našu inicijativu a Skupština Grada treba da formira radno telo koje će se baviti mogućnostima da mesne zajednice postanu gradske opštine.

Da li ste zadovoljni razvojem Starčeva u 2013. godini?
- To je bila godina kada smo održavali postignuti nivo razvoja našeg mesta. Sve snage smo koncentrisali na to. Održali smo komunalni red, sport i kulturu a vodili smo računa i o manjem obimu inversticija: izgrađen je teren za mali fudbal sa veštačkom travom, a ovih dana počeo je da se gradi parking ispred pravoslavne crkve. Ono što je najvažnije - oživelo je gradilište na prečistaču otpadnih voda.

Kada će taj objekat biti završen i kada će kanalizacija biti u funkciji?
- Veliki je uspeh da smo u ovoj kriznoj godini uspeli u tome da se radovi na objektu nastave i privedu kraju. Ako uporedimo to da je Fond u ovoj godini odobrio 75 miliona za završetak radova a da je naš godišnji budžet svega 16 miliona dinara, onda se vidi koliko je to veliki posao za naše mesto. Do kraja ove godine biće završeno gotovo sve osim saobraćajnice i zatrpavanja rezervovara. To će biti urađeno na proleće. Upravo ovih dana postavljena je i trafo-stanica i montiran je treći deo opreme. Uskoro počinju i radovi na ulivu u Dunav, izabran je izvođač i JP “Direkcija“ je potpisala ugovor s njim. Rok za ove radove je 45 dana, a radove će izvesti pančevački “Hidrovod“.

Hoće li se raditi još nešto?
- Da, asfaltiraćemo Ritsku ulicu i to u dve faze. Ako bude moglo, asfaltiraćemo svih 1300 metara a ako ne, onda prvih 900 metara ove, a preostalo 2015. godine. Takođe, spremićemo projekte za rehabilitaciju nekih deonica poput dela Ulice Kestenova (deo ka katoličkom groblju), deo Vojvođanske ulice (od Pančevačkog puta do 7. jula), deo Baštenske ulice (ispod škole), gornji deo Partizanske ulice, Vršačku...

Vi ste još uvek poslanik na stalnom radu?
- Da, i moja plata iznosi 110.000 dinara plus poslanički dodatak od 39.000 dinara.

Praznična poruka Starčevcima?
- Svima želim srećne praznike i dobro zdravlje. Duh lokalpatriotizma treba da prožima svakog od nas jer smo svi odabrali da živimo ovde i samo jedinstveni možemo sve da postignemo.