Wed04242024

Azurirano11:14:12 AM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO UDRUŽENJA JOŠ UVEK BEZ NOVCA OD GRADA

UDRUŽENJA JOŠ UVEK BEZ NOVCA OD GRADA

  • PDF

Ranije se znalo - sva udruženja građana koja rade u Starčevu, imala su finansijsku pomoć Mesne zajednice. Od ove godine, to je na sebe preuzeo Grad Pančevo koji putem konkursa opredeljuje sredstva nevladinim organizacijama u devet pančevačkih naselja. Jedno od bitnijih ovlašćenja koja su mesne zajednice imale, prešlo je u ruke centralne gradske vlasti. Koliko je to “dobro“, govori činjenica da konkurs koji je raspisan još 31. maja još uvek nije realizovan i brojna udruženja građana prosto ne znaju na koji način da funkcionišu u uslovima kada nema novca za sufinansiranje programa i režijske troškove kao što je plaćanje struje, vode ili zakupa prostora.

U našem mestu, bez redovnih sredstava kojima je Mesna zajednica pomagala rad, ostali su Odred izviđača “Nadel“, pčelari, vatrogasci, Kreativni kulturni klub, KUD “Neolit“, Udruženje “Neolitsko Starčevo“, lovačko društvo, moto-klub... jednom rečju - više stotina Starčeva koji su učlanjeni u ove organizacije.

U Mesnoj zdžajednici najavljuju da će ovaj problem istaći pred Grad i da se danje ovako - ne može. Šta će Grad odgovoriti, znaćemo uskoro.

ARHIVA: BROJ 236

ARHIVA: BROJ 234

ARHIVA: BROJ 233

ARHIVA: BROJ 232

ARHIVA: BROJ 231