Fri04262024

Azurirano11:14:12 AM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO POČELA NOVA ŠKOLSKA GODINA

POČELA NOVA ŠKOLSKA GODINA

  • PDF

SREĆNO PRVACIMA NAŠE ŠKOLE!
U petak 30. avgusta svečanom priredbom u dvorištu starčevačke Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić“ proslavljen je početak nove 2013/14. školske godine. Prigodan program tom prilikom, bio je namenjen najmlađoj generaciji a zatim su pročitana imena pa je usledilo i upoznavanje sa učiteljicama nove generacije prvaka, dece rođene 2006. godine. Ove godine u prvi razred upisano je 64 učenika. Učiteljice koje će ih učiti narednih četiri godine su: LJiljana Velinov 1/1, Danijela Pećanin 1/2 i Vesna Đorđević 1/3.

U predškolsku ustanovu naše škole, u zabavište, upisano je 88 dece. Za razliku od prošle godine u ovoj je jedna grupa dece više, odnosno radiće četiri grupe mališana. Prijem dece obavljen je u ponedeljak 2. septembra a svi zabavištanci dobili su i prigodan poklon. Vaspitači koji ih vode su: Daniela Jojić, Đurena Veljković, LJiljana Todorov i Aleksandra Krepić. Vaspitačica Jasmina Rulić otišla je u zasluženu penziju.

U vrtić je upisano 100 dece. Radiće četiri grupe vrtića, kao i prošle godine. S obzirom na to da je sve više dece koja se upisuju u vrtić, može se reći da je inicijativa za izgradnjom novog objekta ove namene potpuno potvrdila svoju svrsishodnost i da je Starčevu zaista nedostajao objekat ovakvih kapaciteta.

VESTI IZ ŠKOLE
“ Subota 14. septembar je po školskom kalendaru obeležena kao radni dan a u starčevačkoj Školi iskorišćen je za sprovođenje velike radne akcije. Tog dana su se udružili deca, roditelji i nastavnici, zajedničkim snagama okrečene su sve učionice u školi, ofarbani su ormani i školska ograda takođe je sređeno i školsko dvorište.

- Praksa da se kreče učionice uz pomoć roditelja je efektivno primenjivana prethodnih godina i pokazalo se kao pun, koristan pogodak za dobrobit dece - izjavila je direktor Snežana Antonijević.

U petak 20. septembra održan je veliki kros RTS-a koji je počeo u 10 časova u celoj Srbiji. Na krosu je učestvovalo oko pola miliona dece iz 146 opština. Starčevačka Osnovna škola je takođe bila učesnik velike sportske manifestacije a kros je bio organizovan u školskom dvorištu. U toku ove školske godine biće organizovano pregršt programa prilagođenog uzrastu dece koja pohađaju Osnovnu školu.

U školskom dvorištu nalaze se i mali sportski tereni, za odbojku na pesku i za košarku. Teren za odbojku na pesku unapređen je nedavno postavljenom zaštitnom ogradom u režiji člana Izvršnog odbora SMZ Stačevo Marka Simijonovića, dok rekonstrukcija košarkaškog terena čeka pozitivan signal Marinike Čobanu iz pokrajinske Vlade koja je obećala pomoć.

ARHIVA: BROJ 236

ARHIVA: BROJ 234

ARHIVA: BROJ 233

ARHIVA: BROJ 232

ARHIVA: BROJ 231