Fri04192024

Azurirano09:04:03 PM GMT

GRAD DOBIO NOVU VLAST

  • PDF

SNS i DS zajedno
Nakon permanentne političke krize koja je trajala gotovo godinu dana a oličena je poslednjih meseci u nemogućnosti da se izabere gradonačelnik nakon ostavke dr Svetozara Gavrilovića , političke partije u pančevačkoj skupštini “promešale su karte“. Napravljena je nova vladajuća većina “velikih razmera“ koja sada broji 58 od 70 odbornika. Koalicioni sporazum potpisali su Srpska napredna stranka i Demokratska stranka, a na konto onih prvih idu i: Nova Srbija, stranka Bogoljuba Karića, DSS, SDPS, LDP, SPO kao i URS koji je u međuvremenu kompletno prešao u SNS. Grupacija oko SNS-a dobila je mesta gradonačelnika i zamenika gradonačelnika kao i većinu u gradskom veću, dok je DS-u pripalo mesto predsednika skupštine Grada kao i tri mesta u Veću i dva preduzeća - “Direkcija“ i “Vodovod“. Raspoređena su i mesta u nadzornim odborima preduzeća dok se sa pravima nad domovima kulture u naseljenim mestima još nije trgovalo.

U opoziciji su, nakon ovoga, ostali Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija kao i Liga socijaldemokrata Vojvodine.
U Starčevu nije bilo talasanja u poslednjih godinu dana. Grupacija Najbolje za Starčevo zajedno sa SNS-om koji ima jednog i SPS-om koji sada ima dva odbornika i dalje pokušava da zajedno rešava mesne probleme. Novina je samo to da je Brankica Dragojerac napustila DS i prešla u SPS ali bez namere da napušta grupaciju “Najbolje za Starčevo“ sa kojom je izabrana na poslednjim izborima.