Thu03282024

Azurirano10:07:39 AM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO Drugi pišu: ”Pančevac”

Drugi pišu: ”Pančevac”

  • PDF

Put kroz Starčevo nije bezbedan

Odbornik u Skupštini Grada Pančeva Petar Andrejić izjavio je da će nastaviti da zahteva od Agencije za saobraćaj i ”Direkcije za izgradnju i uređenje grada” da se reše tri kritične tačke na delu puta L1 (Pančevo - Banatski Brestovac) koji prolazi kroz Starčevo. On je istakao da je Mesna zajednica u Starčevu godinama tražila da to bude učinjeno, ali da su Grad, odnosno ”Direkcija” samo delimično ispunili svoju obavezu.

- Te kritične tačke su uključenje iz naselja Šumice na Pančevački put, prostor kod Škole i raskrsnica kod okretnice autobusa na liniji 14. Od svega što je trebalo uraditi, do sada su samo kod Škole i u Šumicama postavljena dva ležeća policajca, a za raskrsnicu kod okretnice ”četrnaestice” još uvek, ni do danas, nismo dobili nikakav odgovor. Da sve bude apsurdnije, tamo je ovih dana obeležen pešački prelaz, ali su zato uklonjeni ležeći policajci kod Šumica!? Tražimo da se sve te tri kritične tačke konačno i u potpunosti reše, bilo postavljanjem semafora ili ležećih policajaca, bilo izgradnjom manjih kružnih tokova. Zasad je bezbednost saobraćaja na tim mestima slaba i nije rešena na način koji bi zadovoljio kako Mesnu zajednicu u Starčevu, tako i stanovnike Starčeva, koji su nam se često obraćali i skretali nam pažnju na taj problem - naglasio je Andrejić.

On je najavio da će o problemu nedovoljne bezbednosti saobraćaja u Starčevu govoriti i na predstojećoj sednici Skupštine grada. Da za to ima mnogo razloga, govori prošlonedeljna saobraćajna nesreća kod okretnice autobusa na liniji 14, u kojoj je nastradala devetnaestogodišnja Aleksandra Varga dok je prelazila put na kojem nije obeležena raskrsnica i nema ni semafora ni ležećeg policajca.

Mesna zajednica Starčevo tražila je još početkom aprila od nadlažnih u Pančevu da se u toj ulici postavi saobraćajna signalizacija, ali to je učinjeno tek pre nekoliko dana. U želji da rasvetlimo do kraja ovaj slučaj, zatražili smo objašnjenje od Ranka Marčetića, direktora gradske Agencije za bezbednost saobraćaja. On je izjavio da je ta institucija još 15. aprila dala pozitivno rešenje za postavljanje pešačkog prelaza na mestu gde se dogodila prošlonedeljna saobraćajna nesreća, a da bi za sve ostalo trebalo pitati nadležne u ”Direkciji za izgradnju i uređenje grada”. ”Pančevac” je to i učinio i poslao je imejl nadležnima u ”Direkciji” s pitanjima zašto se čekalo nekoliko meseci da bi se obeležila raskrsnica kod okretnice ”četrnaestice” u Starčevu, ko u ”Direkciji” odlučuje o obeležavanju ulica i puteva saobraćajnom signalizacijom i zašto se u tom poslu ”Direkcija” ne konsultuje sa saobraćajnom policijom. Do zaključenja ovog broja ”Pančevca” iz ”Direkcije” nije stigao nikakav odgovor.

Nadležnosti

Za održavanje ULICA u naselju nadležno je JKP “Starčevac“. Za održavanje lokalnog puta L1 Pančevo - Banatski Brestovac (kroz Starčevo, to je Ulica Pančevački put i Ulica Ive Lole Ribara) nadležno je JP “Direkcija“ iz Pančeva. Agencija za saobraćaj Grada Pančeva daje naloge za postavljanje ležećih policajaca, semafora i obeležavanje pešačkih prelaza.

ARHIVA: BROJ 233

ARHIVA: BROJ 232

ARHIVA: BROJ 231

ARHIVA: BROJ 230

ARHIVA: BROJ 229