Fri04192024

Azurirano11:15:00 AM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO

AKTUELNO ::: DRUŠTVO

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

  • PDF

Vaskršnji post U ponedeljak 18 marta počinje Vaskršnji post.

Tradicija i običaji

  • PDF

Agovi teraju zimu
Običaj teranja zime i svega što ona nosi i doček proleća se već decenijama sprovodi u Starčevu.

Paketići za bebe

  • PDF

Mesna zajednica Starčevo nastavila je sa podelom paketića novorođenim mališanima.

PREDAVANJE O POLJOPRIVREDI

  • PDF

Stručnjaci “Tamiša“ savetuju
Prošle nedelje održano je predavanje poljoprivrednicima. Predavanje su održali Dragan Romić - stočar, Nikola Škrbić - mehanizator, Milan Sudimac - zaštitar i Veljko Pavlović - ratar.
Dragan Romić govorio je o uredbama za stočarstvo koje su bile prošle godine i o onim uredbama kojima je započela ova godina. Napomenuo je da su uslovi koji se pominju u uredbama povoljni i da svi oni koji su zainteresovani da se ozbiljno bave stočarstvom treba da ih prihvate i koriste. Škrbić govorio je o pristupu veb staranici poljoprivredne savetodavne službe Vojvodine gde se mogu naći sve informacije o uredbama koje država daje, kao i svemu što jednog poljoprivrednika može da interesuje.
Veljko Pavlović izneo svoj komentar o rezultatima svih ogleda koje je Institut “Tamiš“ radio prošle 2012 godine. Dao je predlog hibrida kukuruza za 2013. godinu i tu je svrstao hibride iz grupe zrenja FAO 300 do FAO 800 od čak 23 kompanije. Za ovu godinu je preporučio hibride iz grupe zrenja FAO 600 i napomenuo da se dobar prinos može postići samo ako se ispune svi agrotehnički zahtevi. Milan Sudimac, zaštitar u Institutu “Tamiš“ Pančevo, govorio je o primeni herbicida u suzbijanju korova pretežno u kukuruzu. Napomenuo je da nikada ne treba da se kombinuju dva, ili više herbicida odjednom jer se tako oštećuje biljka. Isto tako ne treba kombinovati herbicide sa đubrivima jer su posledice takođe štetne po biljke.
Poljoprivredici su obavešteni da će se u institutu održati stručna obuka o načinu korišćenja prskalica herbicida i insekticida u tim prskalicama kako bi se smanjio štetni uticaj na okolinu. Na kraju obuke dobija se sertifikat o uspešno završenoj obuci. O tačnom datumu održavanja obuke poljoprivrednici i svi ostali koji su za to zainteresovani biće naknadno obavešteni.

RADOVI NA KANALIZACIJI

  • PDF

Predat dinamički plan Kako se vreme prolepšava tako se i poslovi na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda ubrzavaju.

ARHIVA: BROJ 229

ARHIVA: BROJ 228

ARHIVA: BROJ 227

ARHIVA: BROJ 226

ARHIVA: BROJ 225