Fri04262024

Azurirano11:15:00 AM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO Počela priključenja na kablovsku mrežu

Počela priključenja na kablovsku mrežu

  • PDF

KDS “Fokusnet“ je početkom aprila doneo baznu stanicu i opremu sa namerom da počnu da postavljaju kablovsku mrežu za južna pančevačka naselja. Bilo je najavljeno da će posao biti završen do jeseni. Jedini problem je bio u tome što “Fokusnet“ nije imao građevinsku dozvolu za postavljanje kablova na stubove “Elektrovojvodine“. U “Fokusnetu“ su tvrdili da su jedino u Pančevu dobili takav zahtev, za razliku od, recimo, Šimanovaca, dok je direktorka “Elektrovojvodine“ Biljana Komnenić rekla da po zakonu svako ko postavlja kablove mora da ima građevinsku dozvolu.

- Hteo bih da obavestim građane Starčeva da je firma “Fokusnet“ potpisala ugovor sa “Elektrovojvodinom“. Zajedničkim angažmanom Uprave iz Novog Sada i Pančeva konstatovano je da nam ipak nije potrebna građevinska dozvola, već samo rešenje lokalne samouprave. Danas podnosimo zahtev i uskoro krećemo da radimo, rekao je vlasnik “Fokusneta“ Dejan Aleksandrov.

- Mogu da izrazim, u ime lokalne zajednice, zadovoljstvo zato što će ovaj posao biti nastavljen i zato što će građani Starčeva imati priliku da koriste kablovsku televiziju i internet, ali i kanal buduće TV Starčevo. Mreža će biti nastavljena ka Omoljici i Ivanovu, dodao je Petar Andrejić, član Skupštine MZ Starčevo.

Stanovnici Starčeva dobiće kablovsku televiziju i internet. Cene priključka za kablovsku televiziju biće 3000 dinara, a za kablovsku i internet 3500 dinara. Stanovnici koji se budu priključili na kablovsku imaće oko 70 kanala, a među njima i TV Pančevo kao i starčevački info kanal.

- Iskreno očekujemo da ćemo Starčevo završiti do kraja februara, ako nas posluži vreme. U isto vreme, krećemo oko 15. februara i sa priključcima, a Omoljicu bi trebalo da počnemo sa radom početkom leta, odnosno u junu ili julu. Tamo ćemo preći kada ovde u Starčevu sve završimo, tj. kada završimo kompletnu mrežu, poručio je Aleksandrov.

ARHIVA: BROJ 229

ARHIVA: BROJ 228

ARHIVA: BROJ 227

ARHIVA: BROJ 226

ARHIVA: BROJ 225