Thu04182024

Azurirano11:15:00 AM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO JOŠ JEDNA POSETA STRANIH AMBASADORA STARČEVU

JOŠ JEDNA POSETA STRANIH AMBASADORA STARČEVU

  • PDF

VENECUELA OBELEŽILA SVOJ PRAZNIK
Otvaranjem izložbe “Dostignuća bolivarske revolucije“ 4. februara otpočelo je trodnevno predstavljanje Venecuele u Starčevu

U prepunoj Maloj sali Doma kulture prisutnima se najpre, pozdravnim govorom, obratio poslanik Petar Andrejić, koji je uporedio značaj današnje društveno - političke situacije u Južnoj Americi s onom koja je važila u vreme Simona Bolivara, oslobodioca ovog kontinenta od kolonijalističke vlasti. Svim prisutnim Starčevcima ali i gostima iz ambasada Kube, Angole, Argentine i Brazila obratila se ambasadorka Venecuele dr Dija Nader de El-Andari, koja je naglasila značaj 4. februara, Dana nacionalnog dostojanstva za narod Venecuele.

- Moram da kažem da sam bila u prilici da osetim ljubav kako mladih tako i starih, koju osećaju prema Venecueli i prema našem predsedniku Ugu Čavezu. Kad god bih negde spomenula da sam iz Venecuele svi bi mi govorili: volimo Uga Čaveza. Drago mi je da smo u prilici da u Starčevu danas obeležimo i naš nacionalni praznik, mislim da sam ovde među prijateljima, rekla je ambasadorka Venecuele dr Dija Nader de El-Andari.

Svečanosti povodom venecuaelanskog praznika prisustvovali su i predsednik Skupštine Grada Pančeva Predrag Živković i većnik zadužen za kulturu Milosav Urošević kao i predstavnici MZ Starčevo na čelu s Acom Dimitrićem.
“Dani Venecuele u Starčevu“ trajali su do 6. februara, a svi zainteresovani mogli su da se sa kulturom i istorijom naroda Venecuele upoznaju osim kroz izložbu fotografija i putem filmova “Pobuna u Karakasu“ i “Južno od granice“.

ARHIVA: BROJ 229

ARHIVA: BROJ 228

ARHIVA: BROJ 227

ARHIVA: BROJ 226

ARHIVA: BROJ 225