Thu04252024

Azurirano06:38:01 PM GMT

Back SPORT SPORT ODBOJKA: Vojvodina ipak prejaka

ODBOJKA: Vojvodina ipak prejaka

  • PDF

Poslednje kolo jesenjeg dela prvenstva Borac je igrao na domaćem terenu protiv ekipe Dunav Volej iz Novog Sada. Meč je obeležila dobra igra obe ekipe, viđeni su prelepi poeni, u odlučujućim trenucima Starčevci su bili hladnokrvniji što je dovelo do pobede Borca 3:1 (25:20, 20:25, 25:23, 25:21). Mora se napomenuti da je pred ovo kolo ekipu Borca napustio Vladimir Knežević, koji je karijeru nastavio u Iranu.

Iako je prvenstvo bilo gotovo, još dve utakmice su čekale Starčevce i to četvrtfinale Kupa Srbije protiv branioca titule Vojvodine NS seme iz Novog Sada. Prva utakmica igrana je u Pančevu, a Starčevci su u nju ušli sa minimalno respekta prema favorizovanim gostima. Još jedna odlična utakmica viđena je u zavidno popunjenoj hali sportova Strelište. Mladim igračima je značila brojna podrška sa tribina, viđena je odlična igra u kojoj je Borac iskoristio svaku šansu koju je dobio. Novosađani su ipak ostali prejaki za mlad tim iz Starčeva (1:3). I pored poraza sportska javnost u Pančevu mogla je biti zadovoljna prikazanom igrom Starčevaca koji su još jednom pokazali sav svoj potencijal. Druga utakmica igrala se za tri dana u Novom Sadu. Borac je na još jedno odmeravanje snaga sa braniocima trofeja otišao još oslabljeniji nego u prvom meču, pošto je u Pančevu svoju poslednju utakmicu u dresu Borca igrao Rado Spasojević, karijeru je nastavio u Rumuniji. Dok je Borac drugu utakmicu dočekao bez dva nosioca igre Vojvodinu je pojačao Veljko Petković, tehničar, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. Domaćini su još jednom opravdali ulogu favorita 3:0, mada mnogo teže nego što rezultat to pokazuje. Iako se Borac nije plasirao u polufinale Kupa Srbije u ovom takmičenju još jednom je pokazao sav svoj potencijal, i ostvario veliki uspeh plasmanom među osam najboljih ekipa u državi. Posle ove utakmice igrači su otišli na kratak, ali zaslužen i preko potreban odmor.

Odmor je trajao nekoliko dana, a period bez utakmica Borac je iskoristio da se napornim treninzima što bolje spremi za nastavak sezone. Činilo se da je sve mirno, ali u Borcu se radilo punom parom. Pored igrača koji su vredno trenirali, ni uprava nije sedela skrštenih ruku. Sve što se radilo predstavljeno je na konferenciji za novinare pred početak prolećnog dela sezone. Bilo je reči o dosadašnjim uspesima kako u ligi, tako i u kupu. Pored ovoga predstavljen je i novi sportski direktor Marko Simijonović. Ovo nije bila jedina novina koja je predstavljena novinarima. Odbojkaški klub Borac iz Starčeva potpisao je ugovor o saradnji sa Sportskim udruženjem Odbojka 013 koji je dokaz postojeće saradnje i garancija da se u narednom periodu ide ka još jačoj saradnji.

Dana 19. januara Borac je ugostio ekipu Mladenovca u prvom kolu prolećnog dela prvenstva. Utakmicu je obeležila nesigurna igra domaćina sa puno uspona i padova. Gosti su bili samo konstantniji u igri od domaćina, što im je bilo dovoljno da nakon pet odigranih setova i velike borbe ostvare pobedu 2:3. U subotu 27. januara Starčevci su pošli put Prokuplja i u duelu sa fenjerašem, ekipom Topličanina slavili s 3:0. Zatim, 2. februara u Hali sportova na Strelištu Starčevci će ugostiti ekipu Slovana iz Rume.

ARHIVA: BROJ 228

ARHIVA: BROJ 227

ARHIVA: BROJ 226

ARHIVA: BROJ 225

ARHIVA: BROJ 224