Tue04162024

Azurirano01:01:48 AM GMT

Back SPORT SPORT Prijem za sportiste

Prijem za sportiste

  • PDF

Starčevci su se odužili svojim sportistima koji su ime mesta proneli širom Srbije i inostranstva.Na skromnoj svečanosti obećano je više novca za takmičare, uz bolje uslove treninga i stimulisanje kako masovnosti, tako i vrhunskih sportskih rezultata. Na sportskom koktelu predstavljeni su i novi dresovi odbojkaša Borca, koji su nedavno osvojili i kup Vojvodine.

Meštani Starčeva su ponosni na pregršt medalja koje su u Starčevo doneli sportisti, žitelji ovog naseljenog mesta. Bili su uspešni na sportskim borilištima širom Srbije i sveta, a na tradicionalnom koktelu su obećali još bolje rezultate u narednom periodu. - Naš poslednji veliki sportski uspehje osvajanje kupa Vojvodine. Pre nekoliko dana je naš odbojkaški tim, pobedivši Vojvodinu u Novom Sadu obezbedio taj trofej. U poslednje vreme imali smo veliki broj sportskih uspeha, rekao je pozdravivši sportiste i goste Petar Andrejić, član Skupštine MZ Starčevo.

Veću brigu o sportistima rekreativcima, školarcima i profesionacima najavio je i prvi čovek sporta u pančevačkoj vlasti. - Radi se o jednoj sredini gde 45% stanovništva u jednom delu, nema ista prava kao i ljudi koji žive u centralnom delu grada. U toj vezi, grad će u narednom periodu i preko člana Gradskog veća za ruralni razvoj i razvoj sela, mene kao resornog za sport i omladinu, gledati da mnogo više novca ubacim putem mesnih zajednica u sport u naseljena mesta, rekao je Aleksandar Farkaš, gradski većnik.

Starčevu su medalje, diplome i zapažena mesta na mnogim značajnim takmičenjima doneli fudbaleri (kup južnog Banata - seniori, prvenstvo južnog Banata - pioniri), odbojkaši (kup Vojvodine, drugo mesto na SOI u Jagodini), atletičari (medalje na Seoskim olimpijskim igrama u Jagodini), karatisti i mlade plesačice grupe Balerina. Jedno od najvećih dostignuća u minulom periodu je 8. mesto na svetu mlade kajakašice Anje Černak.

- Bila je jaka konkurencija, bile su učesnice sa Olimpijade, tako da biti osmi na svetu nije mala stvar. Jako sam srećna to sam uspela da stignem do jakog osmog mesta, rekla je Anja Černak.