Fri04192024

Azurirano11:16:08 PM GMT

Back INTERVJU INTERVJU DEJAN ALEKSANDROV, ”FOKUS NET”

DEJAN ALEKSANDROV, ”FOKUS NET”

  • PDF

Investiramo u zdravu sredinu
Meštani Starčeva su ovih dana mogli videti reklamu firme “Fokus net“ na ulazu u prostorije Doma kulture. S tim u vezi pitali smo Dejana Aleksandrova, direktora firme “Fokus net“ o o daljim potezima na otvaranju kablovske tv i internet mreže ali i o prvim utiscima koje je stekao radom u našem mestu.

Kako ste se odlučili da investirate u Starčevu?
- Preko našeg udruženja kablovskih operatera utvrdili smo da u južnim naseljima grada Pančeva ne postoji kablovska televizija. Starčevo, kao visoko razvijeno mesto nam se učinilo izuzetno interesantno i zbog toga što beleži povećan prirodni priraštaj i među žiteljima ima svih starosnih struktura. Pregledom internet sajta vašeg mesta saznao sam da se u Starčevu mnogo radi na poboljšanju uslova života vaših sugrađana. Nakon obilaska terena primetili smo da postoji veliki procenat niskonaponskih bandera za koje Elektrovojvodina odobrava postavljanje kablovskih sistema. Naravno, pored svega ovoga cilj svake firme pa i naše je profit.

Da li ste imali poteškoća u realizaciji investicije?
- Da, velikih... Isključivo na relaciji sa Elektrodistribucijom Pančevo. Do sada smo kompletno uradili dve mreže u Vojvodini i četiri u užoj Srbiji i mogu slobodno reći da nigde nismo imali ovakvih problema. Svaka podružnica elektrodistribucije ima neke svoje uslove i ne drži se onih načela koje je propisala Elektrovojvodina iz Novog Sada. Ali su ovde uslovi izuzetno komplikovani.

Dokle se stiglo sa radovima?
- Putem sredstava informisanja pa i “Starčevačkih novina“ javnost je upoznata sa radovima na izgradnji stanice koja je smeštena u Domu kulture. Veći deo opreme je već instaliran. Čekamo da nam stigne deo digitalnih prijemnika da bismo pustili digitalni program. Mi smo jedni od pet operatera koji su kompletno uveli digitalizaciju. Osim nas tu mogućnost imaju “Radijus vektor“, “SBB“, “Av kom“ i “Sat trakt“. Najveći problem nam je elaborat o statici i idejni projekat koji je prihvaćen u svim dosadašnjim mestima osim u Pančevu. Oba dokumenta su uredno predata pre mesec dana i na njih nismo dobili pismeni već usmeni odgovor da “ništa ne valjaju“.

Kad očekujete dobijanje konačne saglasnosti EDB-a?
- Ne očekujemo dozvolu za rad pre polovine oktobra ali smo spremni da čim je dobijemo počnemo sa razvlačenjem kablova i instaliranjem sistema po kućama. U svim mestima u kojima imamo mrežu smo nakon dobijanja načelne saglasnosti počeli sa radom dok nam je ovde i to strogo zabranjeno pa sad moramo čekati konačnu saglasnost. Dobro smo prihvaćeni u Starčevu, smatramo da vaše mesto pored svega što već ima, potpuno zaslužuje najsavremeniju kablovsku televiziju i internet i mi ne odustajemo, to je za nas obaveza..

Na kraju, što svakako građane najviše interesuje, koja će biti cena priključaka i korišćenja interneta i kablovske televizije?
- Kućni priključak kablovske televizije će koštati 3000 dinara dok će objedinjeni sa internetom biti 3500. Korišćenje kablovske televizije sa preko 60 najpopularnijih kanala uključujući Televiziju Pančevo i buduću TV Starčevo, koštaće 695 dinara na mesečnom nivou a ako se uz to doda i kablovski internet od 4 Mb/s mesečni račun će iznositi 1695 dinara. Treba dodati da se priključak plaća tek nakon instaliranja u vaš dom i da ne postoji nikakva godišnja ili dvogodišnja ugovorena obaveza korišćenja već svako može da raskine ugovor kad god poželi ako mu ne odgovara ili nema novca za dalje korišćenje naših usluga. Nadamo se da će Starčevo prepoznati kvalitet naših usluga i da će korist biti obostrana.