Fri03292024

Azurirano11:16:08 PM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO U SKUPŠTINI MESNE ZAJEDNICE VIŠE NEMA OPOZICIJE

U SKUPŠTINI MESNE ZAJEDNICE VIŠE NEMA OPOZICIJE

  • PDF

SVI OKUPLJENI OKO STARČEVA
Visoka politika nije za male sredine. Ta deviza je pobedila i istakla naše mesto kao jedno od retkih u Srbiji, u kojem u predstavničkom telu -Skupštini Mesne zajednice, više nema opozicije. To se desilo nakon što je većina, sastavljena od članova Skupštine koji su sa liste Najbolje za Starčevo - Petar Andrejić (11 od 15 članova Skupštine je iz DS), ponudila ostalim partijama, odnosno njihovim članovima u Skupštini (po jedan iz URS-a, DSS-a, SNS-a i SPS-a) da daju svoje predloge za učešće u radu izvršnog odbora. Ponuda je prihvaćena, tako da su, pored Žive Đurišića, Željka Terzića, Miroslava Žekića, Đenđi Pavlić, Jasmine Stanković i Dejana Rajkovića (DS) u Izvršni odbor Skupštine MZ Starčevo ušli i Nedeljko Nedić (SPS), Ištvan Varga (DSS), Vladimir Jovanović (SNS) i Marko Simijonović (URS), ali i Milorad Radosavljević, odbornik u Skupštini Grada Pančeva koji je član Jedinstvene Srbije. Na ovaj način, više nema opozicije, ali to ne znači da neće biti konstruktivne rasprave po svim važnim pitanjima vezanim za budućnost Starčeva.

Skupština MZ Starčevo izglasala je i novi upravni i nadzorni odbor JKPa “Starčevac“, a dala je i predloge za upravni odbor Doma kulture u Starčevu. Upravni odbor JKP-a čine: Jovan Perovanović (predsednik), Gordana Ivanović (zamenik predsednika), Željko Milešić, Brankica Dragojerac i Spasen Spasenoski. U Nadzorni odboru su: Đoka Dimitrić (predsednik), Suzana Arsovska i Đurica Venjac. Za Upravni odbor Doma kulture predloženi su: Milan Antonijević, dr Miša Sokolović i Anton Deninger, a za Nadzorni odbor: Žarko Mojsilović i Rade Radoičić. U Upravni odbor FK- a “Borac“ predloženi su Petar Andrejić i Jovan Perovanović, a za Upravni odbor OK-a “Borac“ Miroslav Gogić. Mirovno veće sačinjavaće Živa Đurišić (predsednik), Brankica Dragojerac i Anton Deninger.

Nova Skupština MZ Starčevo je zasedala do sada dva puta, a između ostalog donete su odluke o rebalansu mesnog budžeta, odnosno njegovom prilagođavanju potrebama MZ-a do kraja godine, zatim da se Mesna zajednica obrati Direkciji radi preparcelizacije zemljišta namenjenog arheološkom parku, Goran Stamenković iz Konjičkog kluba Starčevac je dobio 10.000 dinara za učešće na prvenstvu u Sloveniji u svojstvu člana reprezentacije Srbije, odobreno je snimanje filma ekipi RAI 1 italijanske televizije na Trgu neolita, odobreno je učešće odbojkaša i atletičara na Seoskim olimpijskim igrama u Jagodini, zatražena je promena Plana generalne regulacije Starčeva kako bi se omogućilo nadzemno postavljanje kablovskog sistema televiozije i interneta i na kraju, odlučeno je da se uvede satnica za korišćenje dečijih igrališta i to do 22 sata, zbog učestalih pritužbi na danonoćnu buku na pojedinim igralištima.

Mesna zajednica Starčevo saopštava da neće tolerisati tradicionalno jesenje loženje lišća i dodatno zagađenje životne sredine. Apeluje se na građane da to ne čine, već da sakupe lišće u džakove i odlože za odnos četvrtkom. U suprotnom, intervenisaće vatrogasci i komunalna policija.