Fri04192024

Azurirano12:27:19 PM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO Pavlov i Farkaš posetili FK “Borac“

Pavlov i Farkaš posetili FK “Borac“

  • PDF

PANČEVO, 23. jul 2012. (TV Pančevo) – Zamenik gradonačelnika Saša Pavlov, i član Gradskog veća za zadužen omladinu i sport Aleksandar Farkaš obišli su danas starčevački Fudbalski klub “Borac“. Razgovarajući sa rukovodstvom “Borca“, Pavlov i Farkaš su naglasili da će se saradnja lokalne samouprave i ovog starčevačkog kluba nastaviti i unaprediti. Farkaš je najavio da će nova vlast pregledati sportski budžet za sve pančevačke klubove, dodajući da je FK “Borac“ zdrav klub, sa dobrim temeljima pred kojim su dobri rezultati.

Starčevački Fudbalski klub “Borac“ osnovan je 1926. godine. Takmiči se u Vojvođanskoj ligi, odnosno u četvrtoj ligi po rangu. Finansira se iz Mesne zajednice, iz budžeta Grada Pančeva i od strane članova kluba. Godišnji budžet je oko 4 miliona dinara. U rukovodstvu su svi volonteri i ne postoji plaćena funkcija. Član Upravnog odbora FK-a “Borac“ Petar Andrejić razgovarao je danas sa zamenikom gradonačelnika Sašom Pavlovim, i članom Gradskog veća za oblast sporta i omladine Aleksandrom Farkašem. Andrejić smatra da je saradnja između FK-a “Borac“ i lokalne samouprave zajednički interes, koji će doprineti daljem razvoju sporta i fudbala na teritoriji grada Pančeva.

- FK Borac je do sada dobijao određena sredstva od Grada, i očekujemo da će to biti nastavljeno. Ono o čemu smo još razgovarali, i gde smo u prošlosti imali podršku, jesu neke tehničke stvari kao što je korišćenje gradskog autobusa za odlazak na gostovanja. Takođe, imali smo dobru komunikaciju, i smatramo da je dobro da se nastavi, i da se problemi, ako ih bude bilo, rešavaju u saradnji Mesne zajednice, grada Pančeva, i kluba rekao je Petar Andrejić.

Član Gradskog veća zadužen za omladinu i sport Aleksandar Farkaš rekao je da se nova vlast trenutno upoznaje sa stanjem u svim sportskim klubovima sa teritorije grada Pančeva. Farkaš je ocenio da je “Borac“ fudbalski klub sa dobrim temeljima, pred kojim je još bolja budućnost.

- Impresionirani smo onim što smo videli, i kako smo prihvaćeni od strane domaćina. Podrška i saradnja sa “Borcem“ sigurno neće izostati, i sigurno neće biti manja. Neke tehničke probleme ćemo pokušati da rešimo, i to na sistemski način za sve klubove, a ne samo za “Borac“ kazao je Aleksandar Farkaš.

Fudbaleri “Borca“ ostvarili su istorijski uspeh u maju pošto su u finalnoj utakmici Kupa Fudbalskog saveza područja Pančeva na stadionu u Starčevu pobedili ekipu “Proletera“ iz Banatskog Karlovca 4:1. Na jesen ih očekuju novi dueli u Vojvođanskoj ligi.

- Želili smo da predstavimo ono što smo do sada uradili, i da prenesemo novoj gradskoj vlasti ambicije za budućnost. ““ je stabilan fudbalski klub, koji igra u Vojvođanskoj ligi. Tamo planiramo i ostanemo. Podršku koju smo imali, očekujemo da imamo i na dalje, jer nam rezultati idu u prilog. Nadam se da će tako i biti dodao je Petar Andrejić.