Sat04202024

Azurirano04:28:29 PM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO KONSTITUISANA SKUPŠTINA MZ STARČEVO

KONSTITUISANA SKUPŠTINA MZ STARČEVO

  • PDF

Dimitrić predsedava

Nekoliko dana nakon proglašenja izbornih rezultata, kao prva u Srbiji konstituisana je mesna vlast u Starčevu. To i nije bilo teško, jer je apsolutni pobednik mesnih izbora lista “Najbolje za Starčevo - Petar Andrejić“ koja je osvojila 11 od 15 odborničkih mesta u Skupštini Mesne zajednice, kako se sada zove nekadašnji Savet Mesne zajednice.

Po jedno mesto osvojili su naprednjaci, koštuničine demokrate, ujedinjeni regioni i SPS.

Za predsednika Skupštine izabran je Aca Dimitrić a za potpredsednika Jova Bajer, obojica sa liste “Najbolje za Starčevo - Petar Andrejić“ i obojica bez glasa protiv. Na konstitutivnoj sednici izabran je i predsednik izvršnog odbora a to će biti Živa Đurišić. Dalja postavljenja i imenovanja članova izvršnog odbora i upravnog odbora JKP-a “Starčevac“, sačekaće formiranje gradske vlade. U izjavi za SN Dimitrić najavljuje kontinuitert rada dosadašnje mesne vlasti koja je u Starčevu još od 1996. godine. - Nećemo mnogo toga menjati, ono što smo zacrtali a to je razvoj Starčeva, biće nam i dalje prioritet. Radićemo zajedno, jer samo tako možemo napraviti rezultat - kaže Dimitrić.

Poslanik u Skupštini Vojvodine Petar Andrejić napominje da se nada da će Starčevo nastaviti istim putem: - Zadržali smo pozicije u mesnoj vlasti i y Skupštini AP Vojvodine. Nema ralzoga da Starčevo ne nastavi poslove koji još nisu završeni i da otpočne nove razvojne projekte. Nadam se da će nova gradska i pokrajinska vlast ispoštovati obaveze oko završetka ranije započetih poslova, kaže Andrejić.

A šta nas to čeka u narednom periodu? Na prvom mestu to je završetak kanalizacije. U Mesnoj zajednici kažu da su se stekli uslovi za završetak. Pre mesec dana stigla je odluka Fonda za kapitalna ulaganja da se odobravaju nedostajuća sredstva za završetak prečistača. Radi se o 65 miliona dinara neophodnih za nabavku i instaliranje mašinske opreme u izgrađeni građevinski deo prečistača. U “Milenijumtimu“, koji je u obavezi da završi ovaj posao, kažu da su u postupku dobavljanja opreme koja mora da se uveze iz inostranstva.

Drugi posao je završetak gasifikacije, zašta su se nedavno stekli uslovi uslavajanjem Prostornog plana Grada Pančeva koji je tek sad predvideo mogućnost priključenja iz pravca Pančeva, gde je veći kapacitet. Gas je neophodan i za grejanje vrtića, pa se očekuje da će Mesna zajednica tražiti da se ovaj posao što pre završi. - Učinićemo sve da privedemo kraju ove poslove i započnemo nove koji će konačno napraviti od Starčeva pravo malo evropsko naselje u kome će biti posla za sve i koje će imati društveni i sportski život takav, da građani ne moraju da idu u okolne gradove, već da ljudi dolaze ovde - ističe Andrejić.

U neobaveznim razgovorima sa članovima MZ Starčevo stiče se utisak da su poslednji izbori i otezanje o formiranju novih gradskih, pokrajinskih i republičkih vlasti, usporili čitav ritam. To, naravno, ne treba da bude nikakav izgovor, već se mora raditi na stvaranju uslova da se poslovi završe.