Thu04182024

Azurirano10:35:49 PM GMT

ŠKOLSKE VESTI

  • PDF

Zapaženi rezultati
Na opštinskim takmičenjima učenici naše škole postigli su sledeće rezultate:
matematika - Aleksa Lazić, razred 4/3 - 2. mesto;
Nataša Pejčić, 4/3 - 3. mesto;
Katarina Gujaničić, 6/2 - 1. mesto.

biologija - Anđela Arsić, 5/2 - 3. mesto.
engleski jezik - Katarina Marković, 8/4 - 2. mesto;
Filip Polak, 8/4 - 2. mesto (oboje idu na okružno takmičenje.

francuski jezik - Milica Cevenković, 8/2 - 4. mesto.

Na međuregionalnom takmičenju u odbojci, učenici naše škole osvojili su drugo mesto.
U sredu 28. marta održan je kviz za učenike 5-8. razreda. Bilo je devet prijavljenih ekipa, sa po 4 učenika (iz svakog razreda od 5-8. po jedan učenik) , tako da su održana dva polufinala i finale. Pitanja su bila iz srpskog i engleskog jezika, biologije, hemije, fizike, istorije, matematike, likovne i muzičke umetnosti i tehničkog i informatičkog obrazovanja. Svi učesnici su pokazali dobro znanje. Pobedila je ekipa u sastavu: Jelena Minić, Milica Reljić, Snežana Sakić i Andrijana Radojčić.

Naša škola od skoro ima i svoj veb sajt. Na njemu možete pogledati informacije o školi i pratiti događanja u školi, kuda posle mature, kodeks ponašanja u školi, o učeničkom parlamentu, inkluzivnom obrazovanju… Ukoliko imate neki predlog, pitanje ili komentar, možete nas kontaktirati na adresi: njnjnj. osvkaradzic.edu.rs

U okviru projekta “Naša škola - škola za sve“, koji se realizuje uz finansijsku podršku Ministarstva prosvete i nauke, DILS - pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou “Osnaživanje škola za inkluzivno obrazovanje“, u pripremi je školska predstava “Šta može da spreči da se šire lepe reči“. U predstavi učestvuju učenici različitih uzrasta i različitih sposobnosti i lokalni bend, tako da možete očekivati zanimljivu predstavu sa puno muzičkih numera.

Kako je jedan od ciljeva ovog projekta i povećanje informisanosti roditelja i naše lokalne zajednice o inkluzivnom obrazovanju, pripremljen je prigodni materijal koji će roditeljima biti podeljen na roditeljskim sastancima. Roditelji će saznati više o prednostima inkluzivnog obrazovanja, i dobrobiti za decu, roditelje i širu društvenu zajednicu.