Mon04222024

Azurirano03:37:23 PM GMT

Back SPORT SPORT Fudbal: Starčevačko proleće u novom ruhu

Fudbal: Starčevačko proleće u novom ruhu

  • PDF

Dani odmora su ostali iza fudbalera starčevačkog Borca. U nedelju, 22. januara, novi šef stručnog štaba tog sportskog kolektiva Saša Miljković obavio je prozivku prvotimaca i održao prvi trening. Tako su i zvanično počele pripreme za prolećni deo šampionata u Vojvođanskoj ligi grupa “Istok“.

Prvom sastanku s igračima prisustvovali su i Spasen Spasenoski, predsednik FK-a Borac, Marko Radanović, novi sportski direktor, i Petar Andrejić, član Upravnog odbora te ugledne sportske družine. Na početku priprema “šefu“ su se odazvala 22 igrača i tri golmana, a čelnici kluba su istakli da je planirano da tokom prelaznog roka pojačaju ekipu s tri-četiri fudbalera. U odnosu na jesenji deo prvenstva, Borac su napustili Mitić i Spasić, koji su otišli u Mihajlovac, a novi članovi ekipe iz Starčeva postali su Danilo Guran (došao iz omoljačke Mladosti), Aleksandar Tomić (doskorašnji član Strele iz Ivanova) i Marjan Horning (stigao iz Radničkog iz Barande).

- Uskoro ćemo ozvaničiti saradnju s Bežanijom i sa BSK-om iz Borče. Nadam se da će nam to biti od velike koristi, jer ti ugledni klubovi treba da nam ustupe svoje talentovane omladince. Što se tiče daljeg razvoja Borca, naša strategija je da se veća šansa pruži momcima iz Starčeva, a trenutno na raspolaganju imamo desetak fudbalera. Jesen smo završili sa sedam bodova zaostatka za vodećim dvojcem. S obzirom na to da drugoplasirana ekipa ide u baraž za viši rang, pokušaćemo tokom proleća da stignemo bar do tog mesta, ali ni ako ne uspemo, neće biti smak sveta. S mnogo optimizma i entuzijazma ulazimo u ove pripreme i nadamo se najboljem - rekao je Marko Radanović, sportski direktor FK-a Borac.

Do početka prolećnog dela šampionata Starčevci će odigrati i desetak kontrolnih utakmica. Prva je na programu već 8. februara u Skorenovcu, protiv Plavog Dunava, potom će im protivnik biti Bežanija, a 19. februara će igrati s Dolinom iz Padine.

Borac je jedan od retkih sportskih kolektiva koji idu u budućnost s mnogo realnih planova. Uskoro treba da budu završeni radovi na opremanju lokala ispod moderne tribine, što će starčevački sportisti jedva dočekati.

- Nadamo se da će lokali u najskorije vreme biti opremljeni i izdati u zakup, a sav prihod će biti namenjen starčevačkim sportskim klubovima, od čega će veći deo ići FK-u Borac. Takođe, planiramo da na našem stadionu postavimo balon-halu, koja će se koristiti i u komercijalne svrhe i za pripreme naših fudbalera u zimskom periodu -istakao je Petar Andrejić, član Upravnog odbora FK-a Borac.