Wed04242024

Azurirano03:37:23 PM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO Naša škola - škola za sve!

Naša škola - škola za sve!

  • PDF

U Osnovnoj školi “Vuk St. Karadžić“ nastavljaju se aktivnosti na projektu “Naša škola - škola za sve“, koji se realizuje u okviru programa “Osnaživanje škola za inkluzivno obrazovanje“ Ministarstva prosvete i nauke i programa Dils.

Pored do sada realizovanih seminara, tribina, projekcija filmova sa festivala “Uhvati sa mnom ovaj dan“, na red su došle i inkluzivne plesne radionice. One se organizuju uz podršku Grupe “Hajde da…“ iz Beograda i njihovih saradnika. Grupa “Hajde da…“ ima dugogodišnje iskustvo u kreiranju inkluzivnih plesnih predstava u kojima učestvuju plesači savremenog plesa i osobe sa invaliditetom. Predstave nastaju kao finalni produkt radionica u kojima prisutni unose svoje iskustvo, uz vođstvo koreografa Borisa Čakširana i plesača. Više o dosadašnjem radu možete videti na internet adresi: http://www.hajdeda.org.rs/okvirtela/.

U četvrtak 19. januara u školi je organizovana prezentacija ovog načina rada, tokom koje je oko 280 učenika od trećeg do 7. razreda, moglo da čuje nešto o bontonu u komunikaciji sa osobama sa invaliditetom, tj. šta je korisno raditi, a šta izbegavati da bismo se sporazumelo sa osobama sa invaliditetom. Prikazani su inserti sa radionica i predstave, i učenici su pozvani da učestvuju u plesnim radionicama koje će se održati u četvrtak, 26. janura u školi.

Sadržaj prezentacije je u velikoj meri zainteresovao učenike, koji su sve vreme pažljivo pratili i uzimali učešće u komunikaciji sa gostima. Broj prijavljenih učenika za učešće uradionicama takođe govori o tome koliku pažnju i interesovanje je izazvala ova tema i način rada.