Sun04212024

Azurirano03:37:23 PM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO SA TRGA NEOLITA 13. JANUARA PORUČENO

SA TRGA NEOLITA 13. JANUARA PORUČENO

  • PDF

Srećna Nova godina!
Uz vatromet, kuvano vino i rakiju, krofne i kifle, Starčevci su dočekali Novu godinu po julijanskom kalendaru na Trgu neolita. Treću godinu zaredom, u centru Starčeva, Mesna zajednica zajedno sa žiteljima, organizuje doček Nove godine po julijanskom kalendaru.

- Od kad smo napravili Trg neolita, trudimo se da ga ispunimo raznim prigodama. Doček pravoslavne Nove godine je svakako jedan od njih. Starčevci kada se dočekuje zvanična Nova godina su ili na nekim privatnim zabavama ili u restoranima, a ovo je sjajna prilika da se svi zajedno okupimo na Trgu neolita, rekao je Petar Andrejić, član Saveta MZ Starčevo.

Sa Trga neolita, uz kuvanu rakiju, vino, vruće krofne i kifle, i dobru narodnu muziku, upućene su i lepe želje za 2012. godinu. - Siguran sam da bi Starčevci voleli da Starčevo nastavi ovom dinamikom razvoja, koja je već nekoliko godina prisutna. To je ono što mi Starčevci želimo i svima ostalima. I drugim naseljenim mestima, kao i samom Gradu Pančevu, poželeo je Andrejić u Novoj godini.

Starčevac koji se zatekao na Trgu neolita je kazao da su uvek sve želje najbolje, i da nema nikakvih posebnih želja, dok je drugi svima poželeo puno para, sreće i zdravlja. Jedna od devojčica koja je ponoć dočekala na Trgu neolita rekla je da u Novoj godini želi puno zdravlja i veselja, da svi budu živi i zdravi i da poštuju jedni druge, dok druga nije želela da otkriva svoje želje. Jedino je rekla da ih ima puno.

Da se zaljubi u 2012. godini, bila je jedna od želja mlade Starčevke, koja je sa drugaricama na starčevačkom Trgu neolita dočekala Novu godinu po julijanskom kalendaru. Čestitanje u ponoć mogao je da prekine jedino vatromet. Kao i sve dugo što je posluženo u noći dočeka Nove godine, tako su i vatromet kupili Starčevci uz pomoć Mesne zajednice.