Sat04202024

Azurirano10:21:21 AM GMT

Back Home

Pera Poljak, Omladinski Tamburaški orksetar “Neolit“:

  • PDF

- Pri kraju je još jedna kalendarska godina u radu OTO “Neolit“ koja je po sadržaju mnogo bogatija i uspešnija od prethodne. Pored velike posećenosti na nastupima orkestar je afirmativno i bogato promovisan od strane ovdašnjih medija. Ekipi TV Pančevo sa Stankom Zengom na čelu, Jordanu Filipoviću iz redakcije “Pančevca“ i redakciji “Starčevačkih novina“ se javno zahvaljujemo. Orkestar je u toku ove godine imao 10 javnih nastupa, osam koncertnih i dve animir svirke. Najznačajniji nastup je na otvaranju Festivala tamburice, zatim na Svetosavska priredbi i godišnjem koncertu KUD-a “Neolit“, kao i nastup na “Danima druženja“, vojlovačkim Žetelačkim danima, Memorijalu omoljačkih tamburaša, koncert KUD-a i dve svirke na otvaranju likovnih izložbi u galeriji “Boem“.

Proširen je repertoar sa četiri nove melodije. Orkestru se priključio novi član već formirani basprimaš Marko Brajković, bivši učenik Budimira Stojanovića i bivši član “Tamburatorijuma“. Sredstvima koja nam je dodelila Mesna zajednica popravljena su dva instrumenta, a dvoje naših sugrađana posudili su nam svoje instrumente; Đura Šulaja je dao prim a jedan za sada anonimni obožavalac orkestra je dao prim i basprim. Ovi in strumenti su popravljeni i odmah su dati na korišćenje trojici budućih članova. Donatorima se ovom prilikom javno zahvaljujemo i pozivamo i ostale sugrađane koji imaju nekakvu tamburu a žele da nam daju na korišćenje da se ugledaju na prethodne.

Ovom prilikom još jednom pozivamo sve zainteresovane osnovce i srednjoškolce koji žele da nauče sviranje na tamburi da se upišu na listu čekanja na instrument a čim ga nabavimo , moći će dobiti da se obučavaju. Prijave se obavljaju u Domu kulture svakog radnog dana.

Svim Starčevcima želim srećne praznike.