Tue04162024

Azurirano10:21:21 AM GMT

Back Home

Mićo Jakovljević, član Saveta Mesne zajednice izabran ispred grupe građana iz Rradničkog naselja:

  • PDF

- Rad Saveta Mesne zajednice, u godini za nama bio je izuzetno finansijski težak. Dobijena finansijska sredstva za neše mesto kao i za ostala sela u našem gradu bila su nedovoljna za ostvarenje planiranog programa za dalji razvoj našeg mesta (reč je o finansijskim sredstvima dobijenim iz budžeta Grada Pančeva). Od planiranih 50 miliona naše mesto je dobilo oko 17 miliona i sa tim sredstvima ostvareni su neki naši planovi kao što su:

- normalno funkcionisanje i rad JKP-a “Starčevac“; pomogli smo radu sportskih klubova, kao što su FK “Borac“ i Odbojkaški klub “Borac“, a koji su ostvarili izuzetne rezultate u svom rangu takmičenja i doprineli promociji našeg mesta; pomogli smo i rad ostalih udruženja građana: Golubarsko društvo, Lovačko društvo “Jarebica“, Društvo pčelara “Starčevo“, Odred izviđača i ostala društva; i ove godine održane su kulturne manifestacije u našem mestu: JU-rok muzički koncert, festival tamburaša; pomogli smo zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti naših građana u vidu ginekološke službe u ambulanti i održavanju same ambulante; doprineli smo razvoju informisanja i obaveštavanja građana putem izdavanja novina i internet sajta Starčeva; izašli smo u susret našim građanima po njihovim zahtevima i ove godine.

Posebno treba istaći akcije Saveta MZ kao što su: sakupljanje sekundarnih sirovina industrijskog otpada gde su bili zapaženi rezultati; podela već treće godine paketića deci Starčeva za dan Sv. Nikole i obeležavanje istog dana na prelepom Trgu neolita

Od izuzetnog značaja za naše mesto su kapitalne investicije kao što su: nastavak radova na završetku kanalizacije našeg mesta i početak radova na samom prečistaču otpadnih voda; izrada nove fontane na Trgu; doček pravoslavne Nove godine; završetak opštinskog fudbalskog stadiona, postavljanje plastičnih sedišta i asfaltiranje parkinga; obezbeđenje finansijskih sredstava, izrada projekta i početak radova i izgradnja novog zabavišta, čiji se završetak planira za prolećce 2012. godine. Ova sredstva dobijena su od Pokrajine Vojvodine uz pomoć i angažovanje našeg pokrajinskog poslanika gospodina Petra Andrejića.

Mnoge generacije Starčevaca imale su želju da započnu gradnju bar jednog od navedenih projekata, što je uspelo sadašnjem Savetu MZ.

Ovom prilikom bih pomenuo ppreminule članove Saveta MZ, Andriju Pavlovića i Dušana Koroliju, koji su dali svoj doprinos u ostvarenje svega navedenog.

Rad članova Saveta MZ od ukupnog broja 15 sveo se na rad oko 10 članova koji su svojim radom i redovnim angažovanjem dali svoj maksimalni doprinos u radu saveta MZ Starčevo. Naš osnovni cilj bio je podići kvalitet života naših meštana i smatram da smo i pored navedenih poteškoća uspeli u tome.

Svim stanovnicima Starčeva bih poželeo srećne novogodišnje i božićne praznike. U novoj 2012. godini želim svima dobro zdravlje i sreću. Svima dobre rezultate rada, školarcima dobar uspeh i ocene u školi, mirne snove i srećno detinjstvo.

Poručio bih svima nama da volimo i čuvamo Starčevo.