Fri04192024

Azurirano10:21:21 AM GMT

Back INTERVJU INTERVJU NOVOGODIŠNJI INTERVJU: Petar Andrejić

NOVOGODIŠNJI INTERVJU: Petar Andrejić

  • PDF

Samo složno
Kako ocenjujete proteklu 2011. godinu, da li je Starčevo išlo putem koji ste zacrtali?
- U godini krize, koja prati takav trend i od ranije, uspeli smo ne samo da održimo postojeći nivo aktivnosti, već i da krenemo u nove investicije.

Koje su to aktivnosti koje bi ste istakli?
- Na prvom mestu to je početak izgradnje dečijeg vrtića. Zatim, iako nismo uspeli da obezbedimo nastavak rada na prečistaču otpadnih voda, a odluka za tako nešto očekuje se do kraja godine, krenuli smo u izvođenje kućnih priključaka kako docnije ne bi kasnili s tim poslom. Zatim, izgrađen je parking na Opštinskom stadionu, postavljena su sedišta, a na kraju, pustili smo u rad i fontanu na Trgu neolita.

Da li su još neki projekti u najavi?
- Tokom zimskih meseci radiće se na urbanističkom projektu arheološko-turističkog parka Neolitsko Starčevo. Želimo i da uradimo projekat za deo Trga gde se nalazi pijaca, odnosno za drugu fazu uređenja centra našeg mesta. Hoćemo da uradimo i parking ispred pravoslavne crkve, kao i projekat za kapelu na rimokatoličkom groblju. Namera nam je i da konkurišemo za sredstva za izgradnju biciklističke staze do Omoljice. Nadam se da ćemo sledeće godine pustiti i gasnu mrežu u funkciju.

Koja je Vaša poruka Starčevcima?
- Samo složno. Varaju se oni koji misle da Starčevo ima neku protekciju samo zato što ja nekoga poznajem. To nije tačno. Samo rad i sloga stvaraju rezultate. U Mesnoj zajednici sam 16 godina i građani su me birali jer sam radio u njihovom interesu. Starčevo mi je na prvom mestu i sve ću učiniti kako bi meštani Starčeva, ako ne mogu da osete blagodeti dobrog života što se tiče povećanja plata, bar da mogu da se ponose što žive u jednom uređenom mestu u kome se brine o svemu: od sporta i kulture, do komunalne infrastrukture. Želim svima srećne praznike i radost u novoj godini.