Thu05192022

Azurirano05:53:17 PM GMT

Back SPORT SPORT KOŠARKA: Počela liga košarkaša

KOŠARKA: Počela liga košarkaša

  • PDF

Košarkaški klub Borac ovog leta obavio je izuzetno kvalitetne pripreme od 16. do 24. avgusta na Divčibarama, a tamo su otišla sva deca iz kluba, njih 27 kao i dva trenera: Zoran Kokanović i Marko Erdeljanac. Starčevce je svih devet dana na ovoj prelepoj planini poslužilo lepo vreme i omogućilo im da sve zamisli trenera sprovedu u delo i da pored treniranja obiđu i upoznaju se sa lepotom prirode. Deca su pored boravka na čistom i svežem vazduhu naporno i vredno trenirali od ranih jutarnjih sati od 7.30 časova, kada je bilo obavezno ustajanje i odlazak na futing do dva treninga dnevno i obavezne popodnevne šetnje na nadmorskoj visini od 900 do 1070 metara, i na kraju dan se završavao večernjim programom gde su neki pokazali izuzetan talenat za glumu, imitaciju, stoni tenis itd. Svih devet dana Starčevci su imali i sa kim da se druže, pored džudista, rukometaša, mačevalaca bile su tu i košarkašice iz Kris-krosa, a pale su i prve simpatije među decom ova dva kluba. Na ovim pripremama iskorišćena je prilika da se odigraju prijateljske pripremne utakmice sa naravno devojčicama iz pančevačkog kluba koje je vodila trener Vladana Joveski, a odigrane su još dve utakmice. Prvo sa vršnjacima iz Sombora ekipom Basket plus, gde su Somborci pobedili posle velike borbe sa 66:60, a u drugoj Borac je snage odmerio sa Beograđanima ekipom Orion i ovoga puta Starčevci su poraženi sa 58:64 ali imali su šta da pokažu i skrenu pažnju da se i u Starčevu igra dobra košarka. Na obe utakmice su ih pratili svi dečaci i devojčice iz pančevačkog odmarališta. Na ovim pripremama su poglašeni najbolji i najvredniji kamperi iz košarkaškog kluba Borac, po oceni trenera koji su ih i vodili to su: na prvom mestu Aleksandar Simić, drugo mesto je pripalo Bojanu Banduki i treći je bio Mitar Andrić.

Po dolasku sa Divčibara nastavljeno je sa napornim radom, a odigrane su još tri utakmice: sa Tamišem, gde je Borac izašao kao pobednik, sa Kris-krosem (99. godište) u Pančevu, gde se utakmica završila rezultatom 105:105 i u Kovinu je pobeđena ekipa Basket-plus sa 40:42. Ovu decu očekuje takmičenje u Regionalnoj ligi od 8. oktobra za mlađe pionire gde Borac brani prošlogodišnje osvojeno 1. mesto. Sa njima u grupi biće: Tamiš 1, Tamiš 2, Kris-kros 1, Kris Kros 2, Kovin, Omoljica, Novo Selo i Kids- star iz Vršca.

Ovom prilikom košarkaški klub žli da skrene pažnju na to da su sva deca pokazala volju, želju, kvalitetan rad i veliko zalaganje na pripremama a što je najbitnije - lepo ponašanje. Sva zainteresovana deca koja žele da se bave košarkom mogu da dođu svake srede od 19 do 20 časova i četvrtkom od 19.30 do 20.30 sati u salu osnovne škole ili da se jave na telefon 063/838-56-56.